Vinst på Wenströmska

Dagens hemmapremiär mot Vallentuna BK var oviss på förhand. Syrianska hade en förlust med sig från premiären mot Heby. Vallentuna hade däremot en stark vinst mot Västerås IK med sig till dagens drabbning.

Matchen mot Vallentuna lockade 237 personer till Wenströmska, vilka skulle få se en fin insats från hemmalaget. Matchen var till en början tillknäppt och båda lagen kände på varandra. I den 13:e minuten hettade det till utanför Syrianskas straffområde där Vallentuna får ett farligt frisparksläge. Frisparken resulterar i en klockren ribbträff men där spelet istället vänder och efter en fantastisk boll av Skender Kaciku kan Lucas Özgun ge hemmalaget ledningen i den 14:e matchminuten. Nästa mål lät inte vänta särskilt länge då Nikola Durovic utökar ledningen efter en fin prestation. 2-0 i den 26:e minuten. Kort därefter skulle Vallentuna reducera. 2-1 som även är halvtidsresultatet.

I den andra halvleken kommer Vallentuna ut med energi och förhoppningar om en kvittering. Tränare Erik Acars byten föll rätt ut vilket innebar att inhoppande Italo Gonzalez kunde fastställa slutresultatet 3-1. Detta efter ett skott som ställer Vallentunas målvakt sedan bollen styrts in via touch på en motståndare.

En fin seger som gör att premiären är bortglömd. Syrianska visar på effektivitet och gör tre mål mot ett starkt Vallentuna BK. Lagkapten Daniel Johansson står för en insats i backlinjen som utmärker sig. Målvakten Felix Carlsson räddar ett antal frilägen och är stabil matchen igenom.

Nästa match spelas borta på Midgårdsvallen mot Märsta IK. Ett Märsta som inlett säsongen med två vinster, senast med 3-0 på bortaplan mot Västerås IK.

Märsta IK – Syrianska IF

Datum: Lördag 28 april

Klockslag: 14:00

Spelplats: Midgårsvallen