Gheysari med fokus på Vallentuna

Försvarsgeneralen Daniel Gheysari är den som ska hålla ihop försvaret. Mot Heby senast släppte Syrianska in förlustmålet på straff i matchens slutskede. Dessförinnan var spelet krampaktigt både offensivt som defensivt. Inför söndagens hemmapremiär mot Vallentuna BK valde vi därför att få svar på en del frågor, både om förlusten i premiären men också om framtiden.

Daniel, ni förlorade en tillknäppt premiär mot Heby. Vad gick egentligen fel för er?

– Vi kom aldrig in i matchen och höll oss inte till våran spelplan. Håller vi oss inte till spelplanen och de instruktioner vi får är det inte lätt att vinna fotbollsmatcher, oavsett vilket motstånd vi ställs inför. Det är sådana matcher marginalerna också är emot, vilket i vårt fall resulterade i en orsakad straff.

Var det spänt och typiska premiärnerver eller är Heby inte ett lag ni ska slå?

– Enligt mig så skall vi kunna slå Heby alla dagar i veckan, och det hade vi gjort om vi hade spelat vårt spel. Nerverna var nog inte på rätt plats i denna match tyvärr. Tappar vi fokus och faller ur ramarna blir det svårt, trots att viljan finns.

Du är försvarsgeneralen i backlinjen. Hur funkar samarbetet i gruppen på planen?

– Jag tycker att det har funkat bra, blir bättre och bättre för varje match vi spelar. Det som utspelade sig i premiären hoppas jag är en tillfällighet som inte upprepas igen.

Hur har känslan varit under veckans gång?

– Det märks på bland oss spelare att startelvan inte är given, alla krigar för att få spela. Det är som det ska vara och gynnar bara hela spelartruppen i längden.

Med en förlust i ryggen blir söndagens hemmapremiär mot Vallentuna BK viktig men även tuff. Vad har ni sagt ska göras annorlunda för att vända på skutan?

– Det minsta vi kan göra är att gå ut och spela vårat spel, jobba för varandra och visa vilket bra lag vi är. Med rätt inställning ska vi kunna göra en betydligt bättre prestation än senast.

Många vill se ett hungrigare Syrianska på söndag. Om vi vänder på det, vad är din uppmaning till supportrarna?

– Jag hoppas att så många som möjligt kommer ner till Wenströmska på söndag och hejar fram oss, det hjälper så sjukt mycket. Med ert stöd ska det inte finnas något som ska kunna komma i vår väg på hemmaplan.

Avslutningsvis hoppas vi att så många som möjligt, supportrar, medlemmar och övriga intressenter väljer att stötta spelarna på plats. Söndagens match mot Vallentuna är tuff och ack så viktig. Ert stöd betyder mer än ni tror så låt oss hjälpa och ge spelarna medvind redan från start. 

Hemmpremiär:

Syrianska IF – Vallentuna BK

Datum: Söndag 22 april

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP