Kaptenen inför hemmapremiären

Under måndagen valde vi att ställa några frågor till lagkapten Daniel Johansson. Besvikelsen efter premiärförlusten är uppenbar. Det har medfört en revanschlusta hos spelartruppen som förhoppningsvis genererar i något positivt till hemmapremiären mot Vallentuna BK på söndag. Vallentuna förväntas husera i toppen av tabellen och ett supporterstöd som lär bringa energi åt spelarna blir en viktig pusselbit för tre poäng när söndagen ska summeras.

Daniel, ni förlorade i premiären mot Heby och prestationen var undermålig, vad var det som inte föll rätt ut?

Vi brister individuellt över hela banan. Det går inte att peka ut någon specifikt utan i princip alla underpresterar. Vi gör enkla misstag som inte får ske, vi får inte ut något alls för att vi ska kunna prestera bra över 90 minuter. Vi har tendenser under matchen där vi trycker ner dom och kommer runt på kanterna som vi vill men dom perioderna är alldeles för korta och när vi väl kommit runt brister det i den sista skärpan. Det är egentligen samma sak i defensiven, vi ska inte behöva släppa till chanser på det sätt som vi gör med det bollinnehavet vi har och när dom anfaller med såpass få spelare som dem gör. Vi släpper till otroligt mycket fasta situationer för att vi inte kan hålla oss kyliga i situationer och dueller. Det finns förbättringspotential i exakt allt, både lagmässigt och individuellt.

Vad har ni fått för respons från tränare Erik Acar?

Vi hade ledigt under söndagen så responsen kom under måndagens träning och lär fortsätta över hela veckan fram till match.

Tar ni med er något positivt från den matchen?

Det fanns väl inte jättemycket positivt. Vi tar med oss att premiären är avklarad och att flera spelare gjorde sina första minuter på seniornivå, vilket såklart kan vara speciellt. Vi kan även ta med oss små stunder, likt i träningsmatcherna har vi som sagt stunder som är helt okej, men under alldeles för korta perioder. Vi måste höja lägstanivån rejält och samtidigt försöka behålla vår högstanivå under betydligt längre perioder.

För att blicka framåt mot söndagens hemmapremiär mot Vallentuna BK, hur går tankarna inför matchen?

Det ska bli väldigt kul och det finns en revanschlusta. Första hemmamatchen är alltid speciell, oavsett vilken division du spelar i eller vilket lag du spelar för. Vi har mycket att bevisa och det ska vi få ut på söndag vilket förhoppningsvis leder till tre poäng.

Hur ska ni gå tillväga för att slå Vallentuna?

Lite som jag nämnt tidigare, vi har kvalitén, men vi måste få det att stämma över 90 minuter. Vårt sätt att spela i år kräver full koncentration och att alla spelare gör sina tilldelade uppgifter till 100 procent, vi får inte falla bort från det. Vallentuna är tippade i toppen och vann stort i premiären så att det är ett riktigt starkt motstånd är det ingen fråga om. Jag tycker inte vi ska fokusera för mycket på motståndarna utan det ska vara upp till oss. Vi kan slå alla lag i serien om vi får det att stämma över hela matchen, så allt vårt fokus ligger på det.

Vad skulle det betyda för er att ha ett starkt stöd från supportrarna när ni intar Wenströmska i hemmapremiären?

Självklart skulle det vara en jätteboost. Wenströmska har potential att bli ett riktigt jobbigt ställe att komma till som bortalag och tillsammans kan vi skapa det. Förhoppningsvis blir det fint väder också som kan dra hit folk. Det är upp till oss alla att skapa något riktigt bra, med bra tryck vid sidan och bra spel på planen så kommer det bli otroligt kul.

Hemmapremiär:

Datum: Söndagen den 22 april

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP