Storvinst mot Säters IF FK

Under annandagens eftermiddag tog Syrianska IF emot Säters IF FK på ett soldränkt Solid Park. Säters huserar likt Syrianska i Division 3.

Syrianska tog ganska omgående tag i taktpinnen och ägde bollinnehavet från start. Ett kortpassningsspel varierat med längre spel ut mot kanterna gjorde att ytorna öppnade upp sig och ett fint anfall bäddade för 1-0 genom Julius Dag. När målen började trilla in tappade Syrianska fokus och tempot sjönk, likaså kvalitén. In till halvtidspausen var resultatet 4-0.

I den andra halvleken var fokus på att hitta passningsspelet och hålla sig till grunderna genom att vårda bollen. Ytorna var stora även i den andra halvleken och naturligt genom högre kvalité rann siffrorna iväg och slutresultatet skrevs till 7-0.

Det är svårt att analysera sådana matcher. Visst vinner Syrianska med 7-0 men det går inte att dra för stora växlar. En nyttighet att försöka hålla fokus matchen igenom när siffrorna rinner iväg. Dagens glädjeämne är att en del publik hittade till Solid Park. Nästa helg däremot väntar genrep inför seriestarten. På Solid Park tar Syrianska emot FC Stockholm Internazionale med avsparkstid 17:00.

Målskyttar:

Julius Dag x2, Nikola Durovic, Skender Kaciku, Italo Gonzalez Valenzuela,José Cataldo, Leon Kaya