Oavgjort mot seriekollegan

För första gången i år intogs Wenströmska IP:s konstgräsplan för matchspel. Syrianska IF spelade under lördagens eftermiddag träningsmatch mot seriekollegan Vaksala SK. En match med två ansikten, en mindre bra första halvlek och en betydligt bättre andra halvlek.

Vi tog kontakt med huvudtränare Erik Acar för att höra hans syn på matchen:

– I framförallt offensiven så slarvar vi i första halvlek. Spelet präglas av väldigt många dåliga beslut. De tekniska och taktiska misstagen avlöser varandra enda fram till att domaren blåser av för paus. Målvakten Felix Carlsson är den enda i laget som kan kvittera ut en godkänd prestation i första halvlek. Trots detta är halvtidsresultatet 0-0.

– Till den andra halvleken kommer vi ut och tar tag i matchbilden och spelar upp oss avsevärt. Rent taktiskt försöker vi hålla oss till matchplanen och skapar en handfull bra chanser. Prestationen i den andra halvleken är ett stort lyft i jämförelse med den första. Vi är glada över att spelarna kan höja sina prestationer efter halvtidsvilan och tar den feedback de får på ett bra sätt. Den andra halvleken slutar 1-1 efter mål av Robin Back för vår del. Matchens bästa spelare är målvakten Felix Carlsson.