Vinst mot Syrianska Eskilstuna IF

Syrianska IF spelade under lördagen träningsmatch mot Syrianska Eskilstuna IF, nykomling i Division 3.

Den första halvleken präglades av ett ställningskrig där Syrianska IF var laget som valde att spela boll och hitta fina kombinationer. Jämt fördelat över halvleken gör Syrianska IF tre mål, genom först Lucas Özgun, sedan Daniel Hanna och 3-0 återigen från Özguns fötter. Trots de tre målen missades målchanser och halvtidsresultatet kunde således varit större.

I den andra halvleken väljer Syrianska Eskilstuna att sätta hög press vilket sätter hemmaspelarnas kyla på prov. Efter två misstag på egen planhalva reduceras resultatet till 3-2. Trots en annan spelbild i andra halvlek där Syrianska IF får jaga boll lyckas chileneran Josè utöka till 4-2 med huvudet. I slutminuterna har Syrianska Eskilstuna hård press mot hemmamålet och lyckas också reducera till 4-3.

Trots spelbilden i andra halvlek är detta en seger laget tar med sig i ryggen. Den nyttigaste erfarenheten från denna träningsmatch är att spelarna fick möta en hög press i andra halvlek. Tiden för tanke försvinner och kräver speluppfattning och kombinationer som ska sitta i ryggmärgen för att spela sig förbi den höga pressen.

Den sjätte träningsmatchen för i år spelas nästa lördag klockan 14 mot Vaksala SK. Syrianska IF intar då Wenströmska IP för första gången i år. Återstår att se om hemmapubliken hittar till hemmaborgen för att se ett Syrianska som under Erik Acars ledning spelar en attraktiv fotboll.