Ett stort steg framåt trots förlust

Under tisdagskvällen spelades den hittills hetaste försäsongsmatchen för i år mellan Syrianska IF och Västerås IK. Matchen präglades av kamp och slit vilket ska känneteckna ett lokalderby. I jämförelse med tidigare försäsongsmatcher syntes här tydligt att spelarna i Syrianska börjar hitta varandra på planen. Om den senaste matchen mot Fagersta var den sämsta prestationen hittills i år så var prestationen mot Västerås IK den i särklass bästa.

Glädjeämnena i efterhand är att det finns tendenser till kombinationer där spelarna lyckas spela sig ur pressade situationer. Dessutom hittar man sina positioner på plan i både försvar och anfall där laget framstår som en enhet och följer således tränare Erik Acars direktiv. I och med de rätta utgångspositionerna fanns det i princip hela tiden spelalternativ vilket innebär att Acars spelide sakteliga implementeras. Syrianska äger boll matchen igenom där det egentligen är den sista finessen i den sista tredje delen som saknas. Västerås IK gör matchens enda mål i den första halvleken, på ett inlägg, vilket ska tilläggas är deras enda målchans.

Erik Acar hade följande att säga efter matchen:

– Den första halvleken började väldigt bra för vår del. Det fanns en organisation i positionsspelet, både offensivt och defensivt. Ett tryggt passningsspel gjorde att vi långa stunder kunde rulla runt bollen med många spelvändningar på våra wingbacks och kände att vi låg rätt i positionerna och fick mycket tid och plats. Västerås IK får 1-0 efter en lång boll bakom vår backlinje där man spelar tillbaka bollen och slår ett snabbt inlägg på löpande forward som kommer först och nickar in den otagbart för Felix Carlsson i målet. Halvtidsresultatet blir därför 1-0.

– I andra halvlek går vi ut och har ett ännu större bollinnehav dock utan några farligare målchanser, matchen slutar 1-0. Vi summerar lagprestationen som väldigt bra och ett stort steg framåt i utvecklingen av vår spelide där många spelare börjar förstå sina roller på ett bra sätt.

Syrianska spelar nästa match om tio dagar mot Syrianska- Eskilstuna IF som är nykomling i Division 3.