Årets första vinst

Under eftermiddagen spelade Syrianska IF årets tredje träningsmatch mot Fagersta Södra. Ett för dagen kylslaget Solid Park Arena fick se ett spel matchen igenom som inte höll någon vidare nivå. Trots de många felpassen lyckades Syrianska IF gå till halvtidsvilan med resultatet 2-0 efter mål av Lucas Özgun och Nikola Durovic. I andra halvlek spelade Syrianska med en man mindre då tränare Erik Acar valde att genomföra fyra byten redan i den första halvleken. Resultatet stod sig tiden ut. Årets första vinst var således ett faktum.

Efter matchen kommenterar tränare Erik Acar matchen:

– Första halvleken börjar oinspirerat från vår sida med många felpass och väldigt dålig rörelse. Det var ingen rolig tillställning med tanke på de förväntningar som finns på många spelare, men som spelar långt under sin förmåga. Viljan att följa spelidén fullt ut och jobba stenhårt för kollektivet saknades helt. Vi har två sekvenser där vi blixtrar till i spelet, vilket ger oss halvtidsresultatet 2-0.

– I andra halvlek fortsätter spelet i stora drag på samma sätt som i den första och vi vinner med två mål. Jag vill berömma vår målvakt Felix Carlsson, lagkaptenen Daniel Johansson och den centrala mittfältaren Skender Kaciku som jobbade stenhårt hela matchen igenom.

Nya tag redan på tisdag då det vankas lokalderby. Avspark i matchen mellan Syrianska IF och Västerås IK är 18:30 på Solid Park Arena.