Oavgjort i hemmapremiären

Syrianska IF spelade under lördagen årets första hemmamatch. Matchen mot IFK Eskilstuna får ses som ett fall framåt, då slutresultatet skrevs till oavgjort 0-0. Under försäsongen har truppen fyllts på med en hel del nya spelare. Det medför att truppen behöver bli samspelt, vilket sker över tid.

Detta bekräftas i huvudtränare Erik Acars utläggning:

– Den inledande kvarten i första halvlek är väldigt bra för vår del där vi har ett stort bollinnehav och styr matchbilden. Efter det så jämnar matchbilden ut sig och Eskilstuna hittar nycklar till att ha ett större bollinnehav och gör det svårt för oss i vårt höga försvarsspel, där de väldigt enkelt spelar förbi oss. Första halvlek slutar 0-0 och det är rättvist.

– Andra halvlek börjar som den första slutade, med ett övertag för Eskilstuna och mängder av lägen framför vårt mål som Felix Carlsson avvärjer. Vi har stunder i andra halvlek där vi spelar bra och kommer till fina anfall men misslyckas med sista passningen eller avsluten.

– Felix Carlsson gör en kanoninsats och håller nollan, för i ärlighetens namn så borde IFK Eskilstuna gjort minst tre mål i andra halvlek och då ska inte straffen som Felix räddade i matchens sista minut glömmas bort.

Avslutningsvis avslutar Acar med att summera lagets utveckling:

– Vi har en tydlighet i vår spelidé och försöker att följa den matchen igenom. Däremot behöver vi i försvarsspelet blir mer samspelta och i anfallsspelet göra det enklare och framför allt använda färre tillslag. Vi är på god väg i vår uppbyggnad av kollektivet och ser hur laget sakta men säkert formas.

Nya tag för spelartruppen och tränarteamet under den kommande träningsveckan. Nästa helg fortsätter försäsongsmatchandet mot Afrikansk FC.