Brist på skärpa fäller Syrianska

Syrianska IF inledde idag försäsongsmatchandet med den första träningsmatchen för i år. För motståndet stod Skiljebo SK borta på Hamre IP. Erik Acar ställde ett starkt manskap på banan, med en 3-4-3 formation som blir intressant att följa under säsongen.

Acar om matchen i sin helhet:

– Första halvlek var ingen större prestation av oss då den präglades av många tekniska misstag vilket gjorde att vi sällan fick ett lugn i vårt bollinnehav. Många dåliga beslut föranleder både första och andra målet vi släpper in som också blir halvtidsresultatet, 2-0 till Skiljebo. I halvtid pratar vi om att i anfallsspelet spela bollen med färre tillslag och jobba med fler spelvändningar på våra wingbacks som hade väldigt mycket yta och tid på kanterna samt i försvarsspelet ligga högre upp i banan och höja aggressiviteten och på sätt snabbt vinna tillbaka bollen efter bolltapp.

– Den andra halvleken börjar på ett bra sätt för vår del där vi tar tag i spelet och får verkligen matchbilden dit vi vill efter vårt halvtidssnack. Första 15 minuterna är vi det bättre laget med mängder av spelvändningar både på egen och offensiv planhalva, vilket sedermera även ger oss utdelning i målprotokollet genom Adrian Renmark. Både offensivt och defensivt sätter vi vårt arbetssätt på ett bra sätt. Sedan gör vi 7 byten och får en spelare utvisad vilket bidrar till att matchbilden blir ryckig och Skiljebo åter tar över matchen och gör ytterligare 2 mål.

Slutresultat: 4-1

Totalt sett en godkänd första match med en del positiva delar men självklart med en hel del att förbättra. Nya tag under träningsveckan och ett nytt test väntar till nästa helg. Det var en rättvis vinst för Skiljebo som visar både skärpa och rutin i båda boxarna.