Unga spelare återvänder

I dagarna blev det klart att de i Syrianska fostrade spelarna William Demir, Julius Dag, Robin Back och Leon Kaya återvänder till klubben. De tidigare ungdomsspelarna har inte gjort några framträdanden på seniornivå men väljer att återvända till sin moderklubb för att ta kampen på allvar. Det ska bli intressant att följa spelarnas utveckling under året och deras jakt på speltid i Syrianska IF.

William Demir: 17 år, tidigare Västerås SK

Julius Dag: 16 år, tidigare Gideonsbergs IF

Robin Back: 17 år, tidigare Skiljebo SK

Leon Kaya: 17 år, tidigare Västerås IK

Erik Acar som rekryterat de unga spelarna kommenterade nyförvärven enligt följande:

– Det är glädjande att fyra unga spelare som är fostrade i klubben men som på senare år varit i andra föreningar nu väljer att fortsätta hos oss. Grabbarna har kommit långt i sin fotbollsutveckling och jag är övertygad om att de kan klara övergången till att bli seniorspelare. Som många redan vet kan övergången för många vara olika svår men min övertygelse är att spelarna är mogna för uppgiften. Det återstår även en konkurrenssituation de måste klara av för att få speltid, vilket vi tror de kommer göra redan i år. Det är unga spelare som behöver bra träning, förtroende och framförallt tålamod. På sikt tror jag att Syrianska med dessa ungdomar har en ljus framtid att se fram emot.

En dag kvar till årets första träningsmatch. Spelarna och ledarna ser laddade ut på sista träningen inför match. Äntligen drar fotbollssäsongen igång på allvar. Vi ses på Hamre IP!