Acars första nyförvärv

Erik Acar som är sportsligt ansvarig har nu gjort klart med sina två första nyförvärv, Adrian Renmark och Italo Gonzalez Valenzuela. Det blir sannerligen ett intressant år för Syrianska IF. En omstart i Division 3, med en trupp som ser ut att bli en av de yngsta i klubbens historia.

Den snart 19-årige Renmark kommer närmast från Västerås SK, där han varit en del av klubbens U19-lag. Under morgonen hade Erik Acar följande att säga om sin nya ytterback:

Adrian Renmark är en ung och lovande spelare. Han är träningsvillig och ställer höga krav på sig själv. Det är en kraftfull spelare med väldigt god fysik, som har både farten och orken att löpa under en hel match. Renmark uppfyller precis den kravprofil vi söker på ytterbackar. Inom ett år tror jag att han kommer växa ut till en av länets absolut bästa på sin position.

Italo Gonzalez Valenzuela är 21 år och ansluter från Sala FF. I sin tidigare klubb har Italo haft en framträdande roll där han hade en cementerad plats i startelvan. För Syrianska IF blir Italo en viktig tillgång i centrallinjen. När vi får tag på Erik Acar kommenterar han sitt nyförvärv:

Italo är en central spelare med en fantastisk blick för spelet. Han har sin styrka i sin speluppfattning och kommer med sina precisa passningar bli den naturliga motorn i det nya Syrianska. Det är en spelare som sprider trygghet runt sig, som vill ha bollen och spelar snabbt och enkelt. Därför blir han en extrem tillgång för laget när spelet går i stå.

Arbetet med att forma spelartruppen går vidare för Erik Acar. På lördag ställs det nya Syrianska IF mot Skiljebo SK, på Hamre IP med start 12:00. En intressant drabbning som kommer ge Acar både svar på vart laget står, men också nya frågor att ta itu med.