Durovic blir kvar trots degradering

 

Det står nu klart att ytterligare en spelare väljer att fortsätta i klubben över 2018. Nikola Durovic spelar vidare i Syrianska IF trots degraderingen till Division 3.

Under säsongen 2017 kom Nikola Durovic på lån från Västerås SK. Trots degradering till Division 3 och avtal med Västerås SK uttryckte Durovic sin önskan om att stanna kvar i klubben. Parterna är nu överens och spelaren förblir Syrianska IF trogen över säsongen 2018.

I ett samtal med Erik Acar valde huvudtränaren och sportchefen att ge följande kommentar om Durovic:

– Nikola är en spelare med spetsegenskaper, som med sin storlek gör skillnad i alla lag på den här nivån. Det är en spelare med fantastisk teknik, fin spelförståelse och en högerfot i Allsvensk klass. Under mina två år i Västerås IK var han tongivande. Med sina 12 mål i Division 2 blev han nominerad till en av seriens bästa mittfältare. Det året gjorde han flest mål av alla mittfältare i serien, trots sin defensiva roll centralt på mittfältet. Därefter gick flyttlasset till Västerås SK där han tyvärr blev kortvarig. Han fick inte förtroendet han förtjänade och det är vi idag tacksamma för då han väljer att spela för oss.

Erik Acars lagbygge fortsätter och förhoppningen är att det händer mer i truppen innan den första träningsmatchen mot Skiljebo SK i slutet på nästa vecka.