#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktiga matcher väntar

 

 

0-3-förlusten borta mot Nacka förra veckan var mindre smickrande - även om resultatet långt ifrån speglar matchbilden. Ett revanschsuget Syrianska går nu in i en viktig period där sexpoängsmatcherna avlöser varandra. Först ut är hemmamötet med Upsala IF under onsdagskvällen.

Syrianska spelar på tillfällig hemmaarena

Trots en under långa stunder hyfsat bra insats åkte Syrianska på en tremålsförlust mot topplaget Nacka FF förra veckan. Visserligen var det Nacka som hade mest boll, men de hetaste chanserna var rödgula. Dubbla ribbskott och brända frilägen stoppade Syrianska från poäng, och när chanserna bommades passade Nacka på att göra tre mål från minut 70 och framåt.

 

Förlusten sved rejält, men nu har Syrianska laddat om och det är ett revanschsuget lag som har en period med viktiga matcher framför sig. Fyra lag som är placerade bakom de rödgula i tabellen väntar de fyra kommande matcherna, och först på tur är en hemmamatch mot Upsala IF under onsdagen. Mötet med nykomlingen spelas på Arosvallen då konstgräsomläggningen på Swedbank Park dragit ut på tiden, men efter en vecka med träning på den tillfälliga hemmaarenan har truppen känt på underlaget kommer väl förberedda.

 

Viktiga kuggar som trion Robin Blommé, Samuel Barlay och Markus Hanna saknades senast, och som det ser ut i dagsläget är det bara den sistnämnda som med all säkerhet kliver in i matchtruppen. Barlay är fortfarande ett osäkert kort samtidigt som lagkapten Blommé ännu inte hämtat sig efter sin hjärnskakning och är inte aktuell för spel. Inte heller mittfältaren David Hasler finns med i matchtruppen mot Upsala IF. Däremot får nyförvärvet André Garabet - 18-årig anfallare från Munktorps BK - göra sin första match för sin nya klubb.

 

Målglada nykomlingar med vass anfallsduo

Upsala IF har agerat så som en nykomling förväntas göra under en vår, man har blandat och gett både resultatmässigt och sett till lagets prestationer. Inför den 15:e omgången har man huvudet strax över vattenytan och placerar sig på rätt sida nedflyttningsstrecket med minsta möjliga marginal - och det är väl någonstans där man hoppas hamna när seriespelet ska summeras i mitten av oktober.

 

Västeråsbekantingen Pelle Johansson - som har ett förflutet i bland annat VIK - är huvudtränare för UIF vars trupp inte är den namnstarkaste i serien. Däremot verkar man ha en god lagmoral med hög arbetskapacitet och det brukar man komma långt på när det gäller fotboll på den här nivån. Att huvudtränare Johanssons lag är ett målglatt sådant råder det dock inga tvivel om. 21 gjorda mål framåt är imponerande av en nykomling vars defensiva facit inte är lika smickrande. Med 33 insläppta är man värst i serien inför omgången.

 

UIF's nyckelspelare är anfallsduon Sunday Bale och Mikael Kvarneå som har en sammanlagd målskörd på 17 baljor under våren - två mål fler än vad hela Syrianskas lag gjort tillsammans. Det är nog Bale och Kvarneå som bör ses som de största hoten mot de rödgula under onsdagskvällen. UIF kommer till spel med fyra raka förluster och hemska 0-16 i målkvot - men inför hösten har man värvat in en trio med bröderna Samer och Rami Younes (Uppsala-Kurd) och James Papa Jaw Yeboah (BW90) för att vända trenden och fixa nytt kontrakt. Enligt uppgift är endast den förstnämda av nyförvärven spelklar mot Syrianska.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Upsala IF

Matchdag: Onsdag 29:e juli
Avspark: 19:30
Arena: Arosvallen
Domare: Henrik Matsson, Mora
Senaste möte: Upsala IF - Syrianska IF 1-1 (12/4-15)

 

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});