#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktig bortaseger i toppmötet

 

 

Syrianska inkasserade en viktig trepoängare när man bortabesegrade tabelltrean Sollentuna under söndagseftermiddagen. Jonathan Bahar avgjorde toppmötet med matchens enda mål - men överlag var det en enorm rödgul arbetsinsats som låg bakom 1-0-segern på Sollentunavallen.

Med två raka vinster - och fem raka matcher utan förlust - reste Syrianska till huvudstadens norra delar för ett toppmöte mot den stora seriefavoriten Sollentuna under söndagseftermiddagen. Sollentuna, som hade vunnit sju av sina nio seriematcher samt slagit ut division ett-laget Vasalund i cupen, jagade serieledning samtidigt som Syrianska behövde en trepoängare för att krympa avståndet upp till topptrion.

 

Solen sken visserligen denna vackra försommardag, men vinden var stark vilket gjorde det svårspelat. Även om Sasa Plavsic, som för dagen matchades på det centrala mittfältet, drog till med ett tidigt avslut som skapade vissa problem för hemmakeepern Jonas Olsson var matchinledningen väldigt avvaktande. Inget av lagen fick till något ordnat spel och den första halvtimmen var oerhört händelsefattig. 

 

Syrianska skulle sätta sig i förarsätet i den 32:a minuten när Viktor Göranzons långa utspark hittade fram till Jonathan Bahar som vände bort sin försvarare och dundrade upp 0-1 i det första krysset - matchens första målchans och de rödgula var effektiva när den väl dök upp.

 

Den första halvleken bjöd i övrigt inte på allt för många farligheter, där Syrianska ändå var närmast att näta på nytt. Pavol Orolìn hade dubbla chanser att utöka bortaledningen med ett friläge som hemmakeepern Olsson räddade med en benparad och därefter ett skruvat avslut tätt utanför den bortre stolpen. Sollentunas hetaste chans var en frispark som tvingade Viktor Göranzon till en bra räddning, och välorganiserat Syrianska kunde tämligen ohotat få med sig en 1-0-ledning in i paus.

 

Det mest anmärkningsvärda från den första halvleken var annars att rutinerade Mikael Thorstensson delade ut en riktigt ful armbåge i ansiktet på unge Josef Akpinar som enbart bestraffades med ett gult kort. Att en så pass bra spelare som Thorstensson tar ut sin frustration på en mer än 15 år yngre Akpinar är svagt och förhoppningsvis någon som han inte är speciellt stolt över nu i efterhand.

 

I inledningen av den andra halvleken tog Sollentuna inte helt oväntat tag i taktpinnen och bet sig fast med längre spelsekvenser på offensiv planhalva - men Syrianska låg rätt i sina positioner och bjöd inte sina motståndare på några som helst ytor. Hemmalagets kvitteringschanser lös med sin frånvaro och mer eller mindre alla anfallsförsök rann ut i sanden. De rödgula hade full koll på händelserna och utmanövrerade ett för dagen väldigt lättläst Sollentuna.

 

Olyckligtvis tvingades både Michal Habànek och Pavol Orolìn utgå med skadekänningar - men dessförinnan hade Orolìn ett jätteläge att punktera tillställningen i ett friläge. Avslutet passerade hemmakeepern Olsson men Andrew Sumba hann upp bollen innan mållinjen. Även Sasa Plavsic och inhoppande Viktor Tsouplakis var snubblande nära trycka dit tvåan i en något tilltrasslad situation efter en bortakontring. När en annan inhoppare - mittfältaren Attila Pinte - tvingades linka av med en befarad korsbandsskada efter bara ett par minuter på planen hade Syrianska inget annat att göra än att avsluta matchen med tio man. 

 

Sollentuna fick till ett rejält sluttryck, men skrapade egentligen bara ihop till en enda vettig kvitteringschans när bollen damp ned framför fötterna på Mikael Leino inne i boxen. Viktor Göranzon fredade sitt mål med en vass räddning och Syrianska fixade till slut en blytung bortaseger i toppmötet. 

 

Segern var Syrianskas tredje raka och likväl den fjärde på fem matcher - vilket gör de rödgula till seriens formstarkaste lag samtidigt som man sakta men säkert närmar sig topptrion från sin fjärdeplats. Trepoängaren på Sollentunavallen föranleddes av en stark arbetsinsats och en välorganiserad och disciplinerad defensiv där Sollentuna inte bjöds på någonting. Hemmalaget fick faktiskt totalt sett bara till fyra avslut på mål, och i ärlighetens namn så var Syrianska det lag som skapade de hetaste chanserna i sina spelvändningar och kunde mycket väl ha punkterat matchen både en och två gånger om.

 

Nu gäller det för de rödgula att fortsätta på den inslagna vägen och ladda om inför nästa uppgift som blir ett hemmamöte mot Boo FK nästa helg. Den matchen spelas på söndag, och följs därefter upp med ett bortamöte mot serieledande FC Gute och ett hemmaderby mot VIK innan man går på sommarledighet.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SOLLENTUNA FF - SYRIANSKA IF                                           0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (32) Jonathan Bahar
Avslut: 13-11 (6-6)
Avslut på mål: 4-6 (1-3)
Hörnor: 6-3 (3-2)
Offside: 3-1 (1-0)

Gula kort:

 

 

Mikael Thorstensson, Sollentuna (34)

Rigest Hysko, Syrianska (42)

Sasa Plavsic, Syrianska (90+5)

Röda kort: -
Publik: 151
Domare: Nino Baresso, Södertälje

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Michael Kamau, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek (66 Viktor Tsouplakis) - Daniel Johansson - Sharam Said, Sasa Plavsic - Josef Akpinar (62 Dennis Olsson), Jonathan Bahar, Pavol Orolìn (80 Attila Pinte)

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, André Garabet, Jaser Al-Mosawy och Lucas Özgün

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});