#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Stark bortasvit ska förlängas

 

 

Syrianska reser till huvudstadens norra delar för ett bortamöte med Sollentuna FF under lördagseftermiddagen. De rödgula siktar på en spelmässig uppryckning efter bottennappet mot VIK i måndags - och förhoppningsvis kan man förlänga sin starka svit i bortaspelet där man fortfarande är obesegrade.

Vill repa sig efter magplasket senast

Det var inte mycket som stämde i 2-3-förlusten i måndagsderbyt mot Västerås IK. Hemma på Swedbank Park stod de rödgula för individuella misstag i massor, som bortalaget på ett effektivt sätt utnyttjade. Visserligen gjorde man två mål framåt, men anfallsspelet kändes många gånger alldeles för uddlöst. Även försvarsmässigt fanns det en hel del att önska, och sett till matchen i sin helhet kan insatsen inte klassas som något annat än ett rejält magplask.

 

Syrianska har slickat såret med en bra träningsvecka - som hoppas kunna resultera i en ny stark bortainsats när man gästar Sollentuna FF under lördagseftermiddagen. Syrianska, som vann fjolårets båda möten med Sollentuna, kommer till spel med mer eller mindre samma trupp som senast. Mittfältaren Alexander Persson-Njie, som åkte på en smäll över både foten och vaden i måndags, ses ett av få osäkra kort till helgens drabbning. Huvudtränare Kalle Granath har aviserat att flera ändringar i startelvan är att vänta.

 

Har tappat serieledning till åttondeplats

Sollentuna FF har spelat division 2-fotboll de senaste decenniet med höga ambitioner, utan att riktigt nå fram och nå det avancemang till tredjeligan som man länge suktat efter. Även inför denna säsong har man varit högt rankade i förhandtipsen - många gånger som favorit till seriesegern - och det såg länge ut som om man skulle motsvara förväntningarna. För så sent som för ett par veckor sedan toppade man tabellen, men efter några mindre lyckade matcher har man halkat ned på en åttondeplats med åtta poäng färre än nuvarande serieledaren Sandviken.

 

Fjolårets huvudtränare Anders Ungh har ersatts av Christer "Kitten" Mattiasson - med spelarmeriter från både landslaget och allsvenska klubbar som Elfsborg, AIK och Djurgården - som närmast kommer från degraderade och konkursade Valsta Syrianska. Från Märstaklubben har han även ryckt med sig ett flertal spelare där Sotirios Nikopoulos är den som gjort störst avtryck hittills. I övrigt bör välmeriterade lagkaptenen Mikael Thorstensson och den notoriske målskytten Kalle Ramsell ses som nyckelspelare i detta Sollentuna. Värt att notera är att den under många säsonger duktige målvakten Francis N'gono matchats sparsamt hittills då Benjamin Skog-Nestrovic istället fått förtroendet mellan stolparna. Sollentuna är det lag som inför den tolfte omgången släppt in näst flest mål hittills - hela 24 stycken.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Sollentuna FF - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 13:e juni
Avspark: 16:00
Arena: Sollentunavallen
Domare: David Almgren, Mjölby
Senaste möte: Sollentuna FF - Syrianska IF 1-3 (28/9-14)

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});