#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Vårsäsongen avrundas mot dalalag

 

 

Ett formsvagt Syrianska avrundar vårsäsongen med ett hemmamöte mot tabelljumbon Kvarnsveden under onsdagskvällen. Den rödgula truppen dras med en del frågetecken som behöver rätas ut - och det mot ett lurigt dalagäng som de två senaste åren lyckats vinna tre av fyra möten med Syrianska.

Flera osäkra kort i den rödgula truppen

Syrianska har tappat mark i den jämna serietabellen efter tre raka matcher utan seger. I bortamötet med Sollentuna i söndags åkte man på en svidande 1-5-förlust efter att ha spelat mer eller mindre hela matchen med en man mindre. Försvararen Markus Hanna - som gjorde sin första match från start i backlinjen - drog på sig ett rött kort redan i den femte minuten, och därefter var Syrianska chanslöst mot ett för dagen starkt Sollentuna. Visserligen tog gästerna ledningen, men hemmalaget kunde utnyttja sitt numerära överläge på ett skickligt sätt och vann till slut rättvist.

 

När man under onsdagskvällen ska avrunda vårsäsongen med en hemmamatch mot tabelljumbon Kvarnsveden dras den rödgula truppen med ett par osäkra kort. Markus Hanna är ju avstängd efter sin utvisning senast och mittfältaren Alexander Persson-Njie kommer inte till spel på grund av skada - och frånvarolistan även kan fyllas på med både lagkaptenen Robin Blommé och mittfältsmotorn Samuel Barlay som dragits med en skada respektive sjukdom.

 

Huvudtränare Kalle Granath tvingas återigen att möblera om i sin startelva, men ändå ska ett starkt lag kunnas ställas på benen. Syrianska skulle behöva en seger för att kunna gå på lite semesterledighet utan att hamna allt för nära bottenstriden.

 

Tabelljumbo som Syrianska haft svårt för

Borlängelaget Kvarnsveden har haft en tung första halva av säsongen där poängskörden hittills inte imponerar avsevärt. Dalalaget har visserligen tappat en del spelare från fjolårssäsongen som man inte lyckats ersätta på ett önskvärt sätt, men trots det måste våren ses som undermålig. Kvarnsveden har faktiskt varit snäppet värre än Syrianska i spelet på hemmaplan. Under våren har man förlorat alla matcher hemma på Ljungbergsplanen - vissa matcher har spelats på Kvarnsvedens IP och även de har slutat med förlust - vilket innebär att dalalagets alla poäng har spelats in på bortagräs. Enda segern hittills kom i bortamötet med Gamla Upsala (1-0) för en dryg månad sedan.

 

Trion Patrik Bergström, Alex Sandro Reis och Peter Kristoffersson är nya som tränare för detta Kvarnsveden som har en tuff uppgift att rädda kontraktet under hösten. Säkerligen skulle en vinst borta mot Syrianska under onsdagskvällen kunna bli en språngbräda, men även de rödgula är i stort behov av en trepoängare. Ett heltaggat dalagäng är att vänta på Swedbank Park - ett lag som kommer kämpa med både näbbar och klor för att få med sig viktga poäng. Kvarnsveden har lyckats vinna tre av fyra möten med Syrianska - ett statistiskt övertag för dalkarlarna som de rödgula vill radera ut den här säsongen.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Kvarnsvedens IK

Matchdag: Onsdag 17:e juni
Avspark: 19:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Jacob Hallkvist, Sollentuna
Senaste möte: Syrianska IF - Kvarnsvedens IK 1-2 (8/9-14)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});