#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tre utvisningar när Syrianska föll

 

 

En svag domarinsats hamnade i fokus när ett skadedrabbat Syrianska gästades av IK Sleipner - favorittippade i Division 2 Södra Svealand - under lördagen. Tre rödgula utvisningar (!) blev inte helt ologiskt matchavgörande då ett decimerat hemmalag förlorade (0-2) på ett blåsigt och svårspelat Swedbank Park.

Skador och sjukdomar ställde till det för Syrianska innan matchstart och endast 13 spelare - med provspelare inkluderade - kom till spel i hemmamötet med IK Sleipner under lördagseftermiddagen. Norrköpingslaget - som är kraftigt favorittippade i Division 2 Södra Svealand - hade även de vissa skadeproblem men skulle ändå bli en riktigt bra värdemätare för Syrianska denna dag då hårda vindar drog in över Parkens konstgräs.

 

Försäsongsmötets yttre förutsättningar var inte de bästa och än mer svårspelat blev det med en huvuddomare - Thomas Lundqvist från Köping - utan någon som helst erfarenhet från fjärdeligan som gång på gång visade prov på en riktigt bristfällig känsla för spelet och vars okonsekventa bedömningar kan liknas vid ett lotteri.

- Utan att säga för mycket; domarnivån var en ren parodi idag. Väldigt bedrövligt. Visst, domare kan göra fel men det här var lite väl. När till och med motståndartränaren tycker det var felbeslut så kan man tycka lite om insatsen, kommenterar Syrianskas huvudtränare Fredrik Giesecke. 

 

Första halvleken var spelmässigt jämn där Sleipner visserligen hade ett lite större bollinnehav, men det var Syrianska stod för de få chanser som faktiskt skapades innan paus. Både Kevin Sharro och Allan Kosik kom i riktigt heta lägen för ett ledningsmål men bortakeepern Molgan Vester höll tätt. Istället var det Sleipner som tog ledningen i den 35:e minuten. En andravågsboll hittade ut till Kutshi Moilo som drog till på volley och fick en drömträff. Vinden tog tag i bollen och skickade oerhört vackert in den i det bortre krysset, utan chans för den provspelande hemmamålvakten. Moilo's volleyskott var Sleipners första - och enda - avslut på mål i den första halvleken och gav Syrianska ett 0-1-underläge till pausvilan.

 

Matchens andra halva blev en sönderryckt historia med mängder av avblåsningar - många av dem helt obefogade - och båda lagen hade svårt att hantera huvuddomare Lundqvist minst sagt märkliga bedömingsnivå. Kevin Sharro visades ut direkt i inledningen då han, som bollförare, missade bollen och träffade ett motståndarben med sitt passningsförsök - ett tufft domslut som ändå skulle visa sig vara ett av de mindre märkliga i den andra halvleken.

 

Kort därefter attackerade Syrianska i en kontring där Dennis Persson gjordes ned i en tackling och anfallet gick vidare - men bröts av huvuddomare Lundqvist som drog tillbaka spelet med en frispark för Syrianska innan han därefter visade det röda kortet till Dennis Persson som reagerade på den okänsliga avblåsningen.

 

Även Gabriel Medina skulle få syna det röda kortet efter en något sen - men inte alls vårdslös - tackling vid sidlinjen. Ett rejält decimerat Syrianska hade till slut svårt att hota ett starkt bortalag som punkterade matchen med Kutshi Moilo's 0-2-mål - efter framspelning av Philip Özer - i den 82:a minuten.

 

De avslutade minuterna var det spel mot ett mål där Sleipner pressade på för en tredje nätkänning. Man hann både med en stolpträff och en ribbträff innan slutsignalen som fastställde bortasegern denna eftermiddag.

- Även om vi förlorar så gör vi trots allt en bra insats mot ett bra motstånd. 

 

Inte helt oväntat hamnade fokus på den bristfälliga huvuddomarinsatsen som försäsongsmötet präglades av. Västmanlands Fotbollförbund och dess domarkommitté bör verkligen rannsaka sig själva och sina tillsättningar. Förra veckan dömdes Syrianskas försäsongsmatch av en huvuddomare som den här säsongen ska debutera i den lokala Division 4-serien och även den här eftermiddagen tillsätts en huvuddomare utan någon som helst erfarenhet från den här nivån. Dessa ogenomtänkta domartillsättningar är respektlösa och inte på något sätt rättvisa mot varken lagen eller domarna själva som tvingas till övermäktiga uppgifter.

 

Även om Syrianska inte gavs förutsättningar för att bjuda upp till dans mot ett starkt Sleipner så får insatsen ändå klassas som en av de bättre denna försäsong. De rödgula stod upp både spelmässigt och i närkamper och var det lag som skapade flest målchanser fram till det då huvuddomare Lundqvist började vifta med sin kortlek. Med tanke på att man hamnade i ett kraftigt numerärt underläge så ska de rödgula ha beröm för att man ändå jobbar och sliter och håller siffrorna nere.

- Vi har jobbat mycket med försvaret och just försvaret var mycket bättre idag. Vi hade också bud på mål framåt men utnyttjar tyvärr inte de chanser som vi skapar.  

 

Sleipner vinner detta försäsongsmöte helt klart rättvist, utan att på något sätt imponera spelmässigt. Norrköpingslaget är fysiskt, löpstarkt och välorganiserat och det kommer man långt med på svensk fjärdeliganivå.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - IK SLEIPNER                                                       0-2 (0-1)

Mål:

 

0-1 (35) Kutshi Moilo

0-2 (82) Kutshi Moilo

Avslut: 8-15 (3-5)
Avslut på mål: 4-8 (3-1)
Hörnor: 4-4 (4-1)
Offside: 2-5 (1-0)

Gula kort:

 

Dennis Persson, Syrianska (22, 58)

Jonathan Bahar, Syrianska (64)

Röda kort:

 

 

Kevin Sharro, Syrianska (54)

Dennis Persson, Syrianska (58)

Gabriel Medina, Syrianska (75)

Publik: 110
Domare: Thomas Lundqvist, Köping

 

 

 

A really lousy referee effort became the focus of Saturday afternoon's pre-season game against Norrköping-based IK Sleipner at Swedbank Park. Three players - Kevin Sharro, Dennis Persson and Gabriel Medina - were punished with red cards and that made it too difficult for a decimated Syrianska to keep up the play. The away team won (2-0) at the turf after one goal in each half.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});