#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Derbypoäng trots rejält bottennapp

 

 

Syrianska stod för en till stora delar usel insats i derbyt mot Skiljebo - och kan tacka högre makter att man ändå fick med sig en poäng efter 1-1 (1-0) inför 625 åskådare på Parken. 18-årige Rodi Mahmoud gjorde det enda rödgula målet, och var en ribbträff från att bli matchvinnare på stopptid..

Inför tisdagskvällens derby hade Skiljebo hade inte vunnit en enda tävlingsmatch mot Syrianska sedan sommaren 2006 - och det skulle man inte göra denna gång heller. I ärlighetens namn så var nog de gulsvarta förtjänta av en seger mot ett extremt blekt Syrianska den här kvällen, men de rödgula kunde med mer flyt än skicklighet fixa ett kryss efter att ha blivit rejält tillbakatryckta under längre perioder i de båda halvlekarna.

 

Under en något avvaktande matchinledning var det Syrianska som hade det mesta av spelet, och så småningom skulle även ett par heta målchanser vaskas fram. Det var främst vid ett par hörnor som de rödgula var som vassast - och efter en variant där Michal Habànek slog in en låg boll mot straffområdeslinjen kunde en sopren Rodi Mahmoud bredsida in 1-0 i den 16:e minuten.

 

Dryga tjugo minuter in i matchen tog vädrets makter en nyckelroll i derbyt. Från ingenstans blåste det upp till storm på Parken där det vackra försommarvädret byttes ut mot ett dammfyllt inferno. Temperaturen måste ha sjunkit med dryga tio grader på bara ett ögonblick och Syrianska fick en rejäl nöt att knäcka för att överleva återstoden av halvleken i extrem motvind. Hemmalaget hade oerhörda problem med att lyfta upp sitt lag när bollen vägrade att ta sig in på Skiljebos planhalva. Stundtals var det nästan komiskt att se när vinden tog tag i bollen och skickade den tillbaka mot hemmamålet gång efter gång. De rödgula lyckades med viss möda reda ut stormen och ta sig in i pausvilan med en 1-0-ledning efter en halvlek där Skiljebo inte hade fått till ett enda avslut på mål trots ett stundtals stort spelövertag.

 

Efter paus blåste det inte lika kraftigt som i slutet av den första halvleken - men Syrianska lyckades inte på något sätt ta tillvara på den fördel man hade i och med medvinden som ändå var påtaglig. Istället stod man för säsongens överlägset svagaste halvlek, kanske till och med den svagaste på många år. Med ett pinsamt dåligt presspel kunde samtliga bortaspelare helt ostört ta emot bollen felvänd, vända upp, avancera flera meter och därefter skicka den vidare, eller mer eller mindre göra vad man ville med den. Det var inte så att Skiljebo stod för någon monsterinsats, men ändå tillät Syrianska sina gäster att rulla boll som om de vore världsmästare. Ett fruktansvärt passivt hemmalag gjorde inte mycket för att stoppa Skiljebos framfart, utan de gånger man vann bollen skickade man den tillbaka i tomma intet där SSK fick börja om på nytt.

 

Skiljebo kvitterade tidigt då Dervis Grabus nätade med ett välplacerat skott från distans - och därefter ska Syrianska vara oerhört tacksamma att bortalagets offensiv var så uddlös som den ändå var denna kväll. Trots sitt spelövertag och ett småtrevligt bolltrillande hade SSK enorma problem med att skapa vettiga målchanser, och de få lägen man ändå fick fram rann ofta ut i sanden med tama avslut. Närmast att näta var inhoppande Axel Johansson som spelades ren utan att få ordentlig ordning på fötterna. Istället var det Syrianska som skulle få den hetaste chansen att avgöra med en frispark utanför offensiv box långt in på stopptid. 1-0-målskytten Rodi Mahmoud stegade fram och prickade ribbans underkant bakom en chanslös Philip Sunell - och därefter blåste duktige huvuddomaren Erik Nordqvist av matchen. Med handen på hjärtan hade det inte på något sätt varit rättvist om Syrianska fått med sig en trepoängare från detta derby, utan man ska nog snarare vara väldigt glada för den pinne man ändå plockade.

 

Att påstå att Syrianskas derbyinsats var ett bottennapp är en rejäl underdrift. Sett till matchen i sin helhet måste detta vara en av de sämre rödgula prestationerna på många år - och ändå lyckas man alltså komma undan obesegrade från detta prestigeladdade derby. Alldeles för många spelare verkar ha hamnat i formsvackor och lyckas inte komma i närheten av en godkänd nivå. Försvarsspelet är väl okej, men både passningsspel och pressen på motståndarnas bollhållare är under all kritik. Offensiven var mer eller mindre obefintlig där anfallsspelet lös med sin frånvaro, och det finns alltså en hel del att jobba med inför vad som komma skall. Duktige mittfältaren Rodi Mahmoud och stabile målvakten Viktor Göranzon är två av väldigt få som förtjänar att plussas för sina insatser i detta derby. Förhoppningsvis är det betydligt fler som visar framfötterna i helgens bortamöte med tabellfyran Karlberg nu på lördag.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - SKILJEBO SK                                                      1-1 (1-0)

Mål:

 

1-0 (16) Rodi Mahmoud

1-1 (56) Dervis Grabus

Avslut: 9-19 (6-4)
Avslut på mål: 6-10 (3-0)
Hörnor: 6-3 (6-2)
Offside: 3-2 (2-1)

Gula kort:

 

Rigest Hysko, Syrianska (90)

Oliwer Malmkvist, Skiljebo (90+2)

Röda kort: -
Publik: 625
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Behnam Olfat (33 Michael Kamau), Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek - Daniel Johansson - Rodi Mahmoud, Dennis Olsson (74 Sharam Said) - Jonathan Bahar, Sasa Plavsic, Pavol Orolìn (55 Josef Akpinar)

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, Viktor Tsouplakis, Attila Pinte, Jaser Al-Mosawy

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});