#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Ledning tappades till uddamålsförlust

 

 

Ett ungdomligt Syrianska smygstartade försäsongsmatchandet med ett iskallt bortamöte mot Eskilstuna City under tisdagskvällen. Efter en mållös första halvlek gav David Hasler de rödgula ledningen efter paus - en ledning som höll till slutkvarten där hemmalaget vände på steken med två mål.

Syrianska drog igång försäsongen i mitten av förra veckan och redan under tisdagskvällen stod ett träningsmöte mot division 2-laget Eskilstuna City på programmet. De rödgula valde att vila en lång rad av spelare - så som Robin Blommé, Samuel Barlay och Allan Kosik - och låta flera yngre förmågor få testa sina vingar i seniorsammanhang.

 

Det går inte att på något sätt dra några större växlar av en försäsongsmatch i november, speciellt inte efter bara en veckas träning, men Syrianskas unga lag stod ändå för en väldigt stabil insats. Man försökte trilla boll i alla lagdelar och hotade en något trög hemmadefensiv i djupled vid flera tillfällen innan paus. Både Jonathan Bahar och David Hasler hann med att bränna frilägen - där Citykeepern Richard Larsson båda gångerna stod för fina räddningar - och rödgula även hade en boll i nät som dessvärre vinkades av för offside. 

 

City skapade inte allt för mycket i offensiv väg förutom ett par avslut från distans. Närmast var man dock efter en rejäl bjudning av Syrianskaförsvaret där en Cityspelare helt plötsligt blev ren i boxen och prickade stolpen bakom de rödgulas 18-årige målvaktsdebutant Sebastian Karacan.

 

Den mållösa första halvleken gick helt klart till Syrianska på poäng, men efter paus var det City som rivstartade och etablerade ett tryck på offensiv planhalva under en inledande tiominutersperiod. De rödgula redde ut anstormningen och kunde komma till motattacker där inbytte 17-åringen Lucas Özgun var nära att hitta nätet. David Hasler testade två gånger om innan han i den 63:e minuten gav Syrianska ledningen efter en fint förarbete av vänsterbacken Dennis Persson som hade tagit sig fram på sin kant.

 

Syrianska hade länge kontroll på händelserna men tröttnade rejält under slutkvarten där hemmalaget - som varit igång sedan ett par veckor tillbaka och redan hunnit med att avverka tre träningsmatcher - tog över fullständigt. Det var City för hela slanten och en kvittering låg i luften. Sebastian Karacan höll ändå ledningen intakt med en kanonräddning på ett näravslut men kort därefter skulle ändå 1-1-målet komma. I den 77:e minuten fick City's unge provspelare André Alsanati bollen i nät via täckande Mattias Floréns ben och bara minuter senare nickade tvåmetersmannen Oliver Podmenik in en hörna till 2-1.

 

Ett tröttkört Syrianska var därefter aldrig riktigt nära en kvittering och fick till slut se sig besegrade med uddamålet - trots en hyfsad insats där flera unga killar fick chanser att göra sina första framträdanden i representationslaget. Trion Sebastian Karacan, Philip Atina Isho och Taher Mahallatian debuterade alla på seniornivå, De tre 17-åringarna Lucas Özgün, Rodi Mahmoud och Jonathan Bahar fick rejält med speltid samtidigt som 98-födde Marcel Kaya stod för ett piggt inhopp som högerback i den andra halvleken.

 

Som tidigare nämnts finns det ingen anledning att dra några slutsatser efter en träningsmatch i november mer än att det självklart är kul att vara igång igen. Försäsongsträningen fortsätter under onsdagskvällen och hela vägen till då man tar ett kortare jul- och nyårsuppehåll. Efter högtidshelgerna är det dags för nya träningsmatcher där superettaklubben Syrianska FC står som nästa motståndare i ett möte på Södertälje Fotbollarena i januari.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

ESKILSTUNA CITY FK - SYRIANSKA IF                                2-1 (0-0)

Mål:

 

 

0-1 (63) David Hasler

1-1 (77) André Alsanati

2-1 (81) Oliver Podmenik

Publik: 150
Domare: Metin Yildirim, Södertälje

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});