#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Ung U19-duo tar klivet upp

 

 

Syrianska fortsätter att satsa på unga talanger från de egna leden. Representationslagstruppen kompletteras med två lovande 16-åringar från klubbens U19-lag. Det är duon Marcel Kaya och Taher Mahallatian - båda födda 1998 - som nu tar klivet upp i en A-trupp som kommande säsong blir betydligt bredare än tidigare år.

Flera yngre förmågor från den egna verksamheten har redan fått chansen att slå sig in i representationslagstruppen och nu tar alltså ytterligare två lovande killar steget. 98-födda duon Marcel Kaya, försvarare som matchat både i mittlåset och som ytterback, och Taher Mahallatian, vänsterfotad allroundspelare, är de som nu flyttas upp. Marcel Kaya och Taher Mahallatian har Syrianska respektive Västerås BK 30 som moderklubbar och matchade tillsammans i Syrianskas U19-lag under den gångna säsongen.

 

Klubben har valt att till den kommande säsongen mönstra en bredare trupp än tidigare och år. I dagsläget är 21 spelare klara för spel - varav fyra av dessa (Temesgen Berhane, Mikael Zaytoun, Michael Quintero och Jonas Kouao) dragits med långtidsskador och hittills inte deltagit i lagets gemensamma försäsongsträning. Ytterligare fyra-fem spelare ska förstärka truppen under transferfönstret och det är, som tidigare nämnts, målvaktsuppsättningen och de offensiva positionerna som prioriteras.

 

Huvudtränare Fredrik Giesecke drar igång försäsongsträningen med sitt lag den 5:e januari efter ett jul- och nyårsuppehåll.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});