#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska poänglöst i omstarten

 

 

Syrianska höll jämna steg med topplaget Nacka FF i 70 minuter - men en olycklig slutdel fällde de rödgula. Ett för dagen väldigt starkt Nacka tog sin sjätte (!) raka hemmaseger efter 3-0 (0-0) mot Syrianska. Resultatmässigt var omstarten ingen höjdare, men insatsen som sådan var det inget större fel på.

- Det är så klart väldigt svårt att se positivt på en 0-3-förlust, kommenterar huvudtränare Kalle Granath.

 

Flera tunga avbräck tvingade huvudtränare Kalle Granath att stuva om i sin startelva till omstarten av seriespelet. Både Samuel Barlay och Markus Hanna var avstängda - samtidigt som lagkaptenen Robin Blommé fick kasta in handduken efter att ha åkt på en lättare hjärnskakning under tisdagsträningen. 16-årige Marcel Kaya fick debutera från start som högerback, och nyförvärvet Dennis Olsson kastades in i hetluften direkt i en roll på det centrala mittfältet.

 

För motståndet denna soliga onsdagskväll stod topplaget Nacka FF - seriens bästa hemmalag som inför matchen hade spelat in 16 av 18 möjliga poäng på sin hemmaplan. Matchinledningen var trevande där båda lagen kände på varandra, men det dröjde inte allt för länge innan ett spelskickligt Nacka tog tag i taktpinnen och hade mest boll. Syrianska försvarade sig disciplinerat och släppte inledningsvis inte till några målchanser bakåt, samtidigt som man satsade på snabba spelvändningar i offensiven. 

 

Mer än halva halvleken var spelad innan Nacka fick iväg sitt första skott mot mål och det var Syrianska som hade de klart hetaste chanserna att spräcka nollan. Allan Kosik snappade upp en slarvigt slagen passning och drog till en stenhård volley i ribban bakom en chanslös Felix Håkansson i hemmamålet, och kort därefter fick debuterande Marcel Kaya ett fritt läge inne i boxen efter en offensiv utflykt men då var Håkansson med på noterna och räddade.

 

Nacka fick ut väldigt lite av det spelövertag man hade, och det var inte särskilt ofta som det blev riktigt farligt i Syrianskas försvarszon. En vass räddning fick Housnein Agodomou göra för att freda sitt mål i en halvlek som slutade mållös.

 

Efter paus fick Syrianska lite mer att säga till om spelmässigt då man jämnade ut bollinnehavet något. De rödgula kom till en hel del avslut, men inte allt för många satt innanför målramen. De få gångerna man träffade mål blev det riktigt farligt. Allan Kosik tvingade hemmamålvakten Håkansson till en stark räddning med fingertopparna nere vid ena stolproten, och även nyförvärvet Dennis Olsson satte Håkansson på prov. Nacka var inte alls ofarliga när man tog sig in i offensivt straffområde och Housnein Agodomou fick även han göra ett par räddningar.

 

Ju längre matchen led var känslan att Syrianska fick allt mer luft under vingarna och vågade stegvis flytta fram sina positioner. Anfallen blev allt längre och vid det här laget var det istället Nacka som fick satsa på kontingar - något man tyvärr gjorde väldigt bra. Hemmalaget stack upp och fixade en frispark vid straffområdets ena hörn - och när de allra flesta förväntade sig ett inlägg valde Fredrik Forsberg, med ett förflutet i Hammarby, att istället trycka in bollen i det bortre krysset.

- Ett mål förändrar mycket. Plötsligt har de 1-0 och vi tvingas organisera om oss. Fram till målet var jag ändå rätt nöjd.

 

Nacka's 1-0 i den 70:e minuten var ett tungt bakslag för Syrianska som var inne i en bättre period. Istället för att hitta lägen för ett segermål fick de rödgula jaga nu en kvittering - men man hade förtvivlat svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Allan Kosik var närmast när han var först på en retur efter inbytte David Haslers avslut, men mycket mer än så skapade inte Syrianska.

- Fram till deras 1-0-mål är vi lika bra som dem, och de är ett riktigt bra lag. Vi har en boll i ribban och ett par riktigt heta chanser, och det kunde lika gärna ha varit vi som tog ledningen.

 

Hemmalaget skulle få omställningslägen när de rödgula pressade på i offensiven - och i kontingarna var man skoningslösa. Ett riktigt vackert anfall avslutades med att planens främsta spelare, Nacka's ytter Dida Rashidi, skickade in 2-0 från nära håll. Dennis Persson hade en boll i ribban - Syrianskas andra för kvällen - för en reduscering, men istället skulle hemmalaget strö ytterligare salt i de rödgula såren i den sista stopptidsminuten. Efter lite flipperspel i boxen föll en Nackaspelare och tog bollen med händerna. Den assisterande domaren vinkade för frispark till Syrianska, men huvuddomare Fredrik Hansson valde istället att döma straffspark till Nacka. Joakim Granström gjorde 3-0 på matchens sista spark och fastställde slutresultatet.

- Jag är faktiskt nöjd med mycket rent spelmässigt, och det är som sagt väldigt tungt att förlora med så stora siffror då. Det är tungt att de får sådana mål som de får. Fotboll är en resultatsport och där lyckades vi inte ikväll.

 

Spelmässigt gjorde alltså Syrianska en helt okej insats mot ett erkänt hemmastarkt Nacka FF. Siffrorna rann iväg något under slutminuterna och resultatet speglar väl inte riktigt matchbilden, även om Nackas trepoängare inte var helt orättvis. De tunga avbräcken i Syrianskas lag hade säkerligen sin påverkan, men det är mycket möjligt att även hemmalaget saknade någon spelare. Nacka tog sin sjätte (!) raka hemmaseger och klättrar upp som tabelltvåa tätt efter serieledande Enskede. För Syranskas del väntar en period med viktiga matcher mot lag från den nedre halvan av tabellen - där hemmamötet med Upsala IF nästa onsdag står först på tur.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

NACKA FF - SYRIANSKA IF                                                          3-0 (0-0)

Mål:

 

 

1-0 (70) Fredrik Forsberg

2-0 (84) Dida Rashidi

3-0 (90+5) Joakim Granström, straffspark

Avslut:

12-13 (4-6)

Avslut på mål; 8-5 (3-2)
Hörnor: 4-7 (3-2)
Offside: 3-2 (1-1)
Gula kort: Dennis Olsson, Syrianska (69)
Röda kort: -
Publik: 280
Domare: Fredrik Hansson, Stockholm

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});