#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Blytung förlust i hemmapremiären

 

 

Ett starkt Nacka FF var både spelförande och avlossade flest skott - men det var Syrianska som skapade de hetaste chanserna i söndagens hemmapremiär. De rödgula missade allt och lite till, och istället kunde Nacka dra det längsta strået på ett soligt Swedbank Park. Vid en riktigt tilltrasslad situation gav Joakim Granström gästerna segern med matchens enda mål i den 89:e minuten.

- Det är världens tråkigaste känsla att förlora en fotbollsmatch. Så är det, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath efter 0-1 på Swedbank Park.

 

Med strålande solsken och 13-14 grader i luften fanns det inte mycket att anmärka på de yttre förutsättningarna under söndagseftermiddagen. Syrianska - som hade fått med sig ett kryss med mersmak från den första omgången - hade siktet inställt på en trepoängare i hemmapremiären mot Nacka FF. De rödgula hade flera ljusa perioder, men säsongens första hemmamatch blev till slut en nattsvart historia.

 

Ett namnkunnigt Nacka FF hade "bara" fått med sig en poäng från sin seriepremiär efter 1-1 mot Skiljebo förra helgen och såg rejält revanschsuget ut på Swedbank Park. Gästerna rivstartade på konstgräset med ett högt presspel och idérika anfallskombinationer. Nacka fullkomligt ägde den inledande kvarten utan att skapa de riktigt klara målchanserna mot ett stabilt hemmaförsvar.

 

Syrianska ryckte upp sig och hittade fram till ett par heta lägen för ett ledningsmål. Allan Kosik var närmast med en nick från nära håll som hamnade tätt utanför den ena stolpen. Kanske skulle Jonathan Bahar ha haft straff när han gjordes ned bakifrån inne i boxen, men huvuddomare Johan Eriksson från Kumla - som stod för en riktigt bra insats - var bestämd när han menade att bortaförsvararen fick till en liten bolltouch innan beröringen av Syrianskaanfallaren.

 

Den första halvleken slutade mållös men med Nacka som det hetare laget. Syrianska var dock inte ofarliga i sina spelvändningar och det kändes öppet inför matchens andra halva.

 

Efter pausvilan var det Syrianska som växlade upp - och då kunde man också överlista ett stundtals nonchalant bortaförsvar. Allan Kosik tryckte en frispark i kryssribban och på returen lyckades Sheriff Suma, på ett minst sagt overkligt sätt, få bollen utanför det helt öppna målet när de flesta på Parken redan hade antecknat ett hemmamål. Både Kosik och Suma skulle få ytterligare chanser - riktigt bra sådana - men det ville sig inte i avsluten.

- Det gör ju ont i hela hjärtat och hela kroppen att se oss missa sådana chanser. Det är klart att det är riktigt bra lägen vi har.

 

Efter en period där de rödgula såg klart starkare ut än ett, vid det här laget, tröttkört Nacka valde huvudtränare Kalle Granath att göra alla sina tre byten för att växla upp ytterligare med pigga ben på banan. Någon effekt gav det inte, snarare tvärtom. Syrianska tappade det mesta och istället fick gästerna ny energi när tempot föll och närkampsspelet på det centrala mittfältet lyste med sin frånvaro.

- Tyvärr så får väl inte våra byten någon önskad effekt. Det är nästan så att vi tappar energi istället för att få energi. Vi lyckades inte där.

 

Syrianskas nyförvärv mellan stolparna - den 21-årige målvakten Housnein Agodomou - stod för en lysande insats och höll tätt med flera vassa ingripanden. Matchen såg länge ut att sluta mållös men efter en rad av olyckliga situationer skulle ändå ett mål komma. I ett till synes kontrollerat läge drog Syrianska på sig en frispark utanför eget straffområde i den 89:e minuten. Fredrik Forsberg drog till och bollen, som touchade muren, gick i en otäck båge mot det bortre krysset där Agodomou hann upp och räddade med fingertopparna via ribban och tillbaka. På returen framför det öppna målet stångades spelare från båda lagen där bollen till sist letade sig över mållinjen. I röran noterades inhoppande Joakim Granström för målet, men det såg nog ut som om det var en hemmaspelare som var sist på bollen.

- Frispark med touch i muren, en ribbretur och därefter ett självmål. Sådant händer ju i idrott ibland.

 

Under stopptiden försökte Syrianska få till ett läge för en kvittering, utan att lyckas. Nacka redde ut det hela och fick resa hem med en trepoängare i bagaget. Nacka var det bättre laget sett till matchen i sin helhet, men med tanke på de målchanser som Syrianska skapade är det en gåta att man blir både mållösa och poänglösa denna eftermiddag. Det kunde mycket väl ha varit de rödgula som drog det längsta strået men ineffektivitet i offensiven brukar allt som oftast straffa sig bakåt i den här sporten.

- Det är klart att det gör ont. Vi gör saker rätt och har bara kvar att göra det som ser enklast ut; att sätta bollen i mål, men bränner istället. Det smärtar.

 

Flera spelare stod för fina insatser där hela backlinjen var riktigt stabil i en match som måste klassas som en av de bättre på den här nivån. "Husse" Agodomou räddade 13 av hela 14 bortaavslut på mål och utsågs välförtjänt till hemmalagets främsta spelare. Även om man skapade en hel del framåt så finns det mer att önska i det offensiva spelet. Kampen på det centrala mittfältet måste bli betydligt bättre där bara Samuel Barlay kommer upp i nivå i spelet utan boll. En av seriens absolut bästa spelare - Nackas välmeriterade mittfältare Haris Laitinen - fick alldeles för mycket utrymme och det blev gästernas nyckel i den här matchen. Både närkampsspelet och presspelet var undermåligt i de perioder när Nacka dominerade som mest.

- Vi har för många bolltapp på mitten och när man bjuder en så pass bra spelare på så enkla saker får man också stå ut med att de är farliga. Nacka var bra idag och det var ju inte jätteorättvist, men vi bör ju ta ledningen på de chanser vi skapar och det kanske hade gett oss ett nödvändigt andrum.

 

Härnäst väntar ett lurigt bortamöte mot Strömsbergs IF nästa lördag - en match som mycket väl kan ge en fingervisning åt vilket håll Syrianskas säsong ska bära åt. Förhoppningsvis tar man med sig de som var bra denna eftermiddag och förbättrar det som inte riktigt fungerade. Det finns potential i den rödgula truppen, något som man i större utsträckning bör plocka fram då.

- Vi har gjort ett mål på två matcher och det är en svaghet. Två mål bakåt är ju ingen katastrof. Det är bara att ta nya tag, avslutar Kalle Granath.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - NACKA FF                                            ___         0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (89) Joakim Granström
Avslut: 10-24 (2-11)
Avslut på mål: 4-14 (1-6)
Hörnor: 3-8 (2-4)
Offside: 2-4 (1-2)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 549
Domare: Johan Eriksson, Kumla

 

 

 

 

Nacka were the better team, but Syrianska created the best opportunities. Unfortunately for Syrianska, the away team took all three points from Swedbank Park with a late winning goal. Syrianska lost the first home game of the season and need to reload until next weekend.

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});