#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Blytung bortaförlust i bottenmötet

 

 

Syrianska åkte på en blytung bortaförlust i bottenmötet med BKV Norrtälje - som drog det längsta strået och vann med 3-1 (2-1) på en utmärkt naturgräsmatta i Roslagen. Matchen var aldrig nära att nå några högre höjder, utan präglades istället av en hel del märkliga situationer.

Nästjumbon BKV Norrtälje gästades av jumbon Syrianska. Två lag som inför matchen hade samma antal inspelade poäng, och som vid vinst skulle klättra upp på rätt sida nedflyttningsstrecket. Onsdagskvällens drabbning var av stor betydelse för bottenstriden, och olyckligt nog var det hemmalaget Norrtälje som skulle ta hem full pott då de rödgula stod för en tämligen slätstruken insats.

 

Trots att BKV Norrtälje vaskade fram en halvchans redan i den första minuten, var det Syrianska som tog kommandot i matchinledningen. Gästerna hade en hel del boll och testade instabile hemmakeepern Pontus Johansson ett par gånger om - utan att det för den delen blev riktigt farligt.

 

Istället var det BKV som fick maximal utdelning av en kort period där de rödgula ställde till det för sig rejält. Efter ett bolltapp i känsligt läge frispelades Zekeriya As som placerade in 1-0 i den 18:e minuten - och kort därpå tilldelades hemmalaget en straffspark med ett minst sagt tveksamt domslut. Efter lite flipperspel i straffområdet nådde bollen Samuel Barlay, som klart lyckades spela iväg den innan en framstormande Andreas Bagger mer eller mindre valde att falla över den liggande bortakaptenen. TV-bilderna visar tydligt att bollen hunnit spelas iväg dryga 5-10 meter innan spelarna ens har kontakt med varandra. Att AIK-lånet Frederic Kayembe tvingades slå om en helt korrekt utförd straffspark (trots att domaren först dömer för mål) kändes som ett klent försök till kompensation, men vad gjorde det när samme Kayembe ändå rullade in 2-0 andra gången gillt.

 

Ett tidigt tvåmålsunderläge var knappast det som Syrianska hade hoppats på i en så pass viktig match som denna - men man tog sig ändå i kragen och avslutade den första halvleken med ett ordentligt spelövertag. Det dröjde inte länge innan reduceringen låg i nät. Hemmamålvakten Johansson såg ut att ha såpa i handskarna när han tappade en inläggsfrispark framför fötterna på Ayoub Abassi som enkelt kunde skicka in 2-1. Ett par chanser skrapades fram och kunde sånär ha resulterat i en kvittering, men hemmalaget höll undan och kunde gå till pausvila i ledning.

 

Syrianska försökte ta tag i taktpinnen i inledningen av den andra halvleken, man man fick inte riktigt grepp om den. Det slarvades rejält i båda lagen och något vårdat spel var det inte på tal om. De rödgula kändes väldigt uddlösa i sin offensiv där anfallsförsöken ofta rann ut i sanden även om man hade en del boll kring hemmalagets straffområde. Ett olyckligt målvaktsingripande av vikarierande Aleksandar Stevanovic skulle istället innebära en utökad hemmaledning då Frederic Kayembe bjöds på ett öppet mål - och uppförsbacken var vid det här laget enorm.

 

BKV tappade visserligen en 3-1-ledning till 3-5-förlust i förra omgången, men skulle inte låta historian upprepa sig den här gången. Hemmalaget höll sig kompakt på egen planhalva och lät Syrianska föra spelet - utan att för den delen lyckas hitta någon väg in i matchen. Visst hade man lägen för en reducering, men BKV-segern var ändå aldrig riktigt hotad. En smågrinig tillställning, där inget av lagen lyckades komma upp i nivå och där alla former av skönspel lyste med sin frånvaro, slutade i en minst sagt viktig trepoängare för BKV som tar täten i bottenstriden. De rödgula hade ingen vidare kväll i Norrtälje, där insatsen var både blek och tafatt. 

 

Syrianskas vårsäsong kan med superlativ sammanfattas som en dålig sådan. Överlag har man inte presterat på en godkänd nivå, där ett facit med minst antal inspelade poäng och en hemsk målkvot talar sitt tydliga språk. Det krävs en höjning - och kanske till och med en del förändringar i spelartruppen - för att kunna komma ur den här säsongen med hedern i behåll. Nya tag i augusti där serien vänder.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

BKV NORRTÄLJE - SYRIANSKA IF                                           3-1 (2-1)

Mål:

 

 

 

1-0 (18) Zekeriya As

2-0 (20) Frederic Kayembe, straffspark

2-1 (29) Ayoub Abassi

3-1 (66) Frederic Kayembe

Avslut: 8-15 (5-9)
Avslut på mål: 7-8 (5-5)
Hörnor: 2-5 (0-1)
Offside: 6-1 (2-0)

Gula kort:

 

 

 

 

 

Samuel Barlay, Syrianska (19)

Josef Akpinar, Syrianska (25)

Ayoub Abassi, Syrianska (68)

Bosko Durovic, Syrianska (78)

Pontus Johansson, Norrtälje (83)

Sylvin Kayembe, Norrtälje (86)

Röda kort: -
Publik: 158
Domare: Fredrik Jansson, Kil

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Aleksandar Stevanovic - Michael Kamau, Samuel Barlay, Asmir Suljicic, Jakob Eneroth - Ayoub Abassi (71 Blend Sheikho), Daniel Johansson, Rasmus Rönnholm (61 Lorenzo Carratu) - Bubakarry Fadika, Bosko Durovic, Josef Akpinar (51 Lukman Murad)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Simon Grassi, Behnam Olfat & Alex Bandick

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});