#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Truppförändringar under sommaren

 

 

Halva seriespelet är avverkat och sommarens transferfönster är fortfarande öppet på vid gavel. Syrianska gör en del förändringar i sin trupp inför hösten, där man bland annat plockar in anfallaren Bosko Durovic från den lokala division 4-klubben Bosnisk SK samtidigt som ett par spelare får lämna de rödgula.

Det blir alltså en del justeringar av truppen inför seriespelets avslutande 13 omgångar - där det står klart att man fyller på offensiven med 21-årige Bosko Durovic från Bosnisk SK. Durovic, som har ett förflutet i seriekollegan IK Franke, har tecknat ett avtal över hösten med de rödgula. 21-åringen är spelklar till måndagens hemmamöte med Gamla Upsala SK - och klubbens sportkommitté vill passa på att tacka Bosnisk SK för ett gott samarbete i samband med övergången.

 

Durovic kliver in i lagets anfallsuppsättning - men kan också matchas på samtliga mittfältspositioner - och i samma veva kommer André Garabet att lämna klubben och återgå till Munktorps BK i länets division 4-serie. Garabet, som värvades från just Munktorp under förra sommarens transferfönster, åkte på en fotskada under fjolårshösten och har därefter haft svårt att spela sig in i laget.

 

En som också lämnar Syrianska är försvararen Jàn Marcin som uttryckt önskemål om att få bosätta sig i närheten av sin fru och nyfödda son hemma i Slovakien - och en gynnsam överenskommelse har träffats med den slovakiska klubben SK 1923 Gabicikovo vilket möjliggjorde en transfer tidigare denna sommar. Även mittfältaren Attila Pinte blev kvar hemma i Slovakien efter sommaruppehållet. Pinte åkte på en otäck knäskada i bortamötet med Sollentuna i våras, och kommer därför att missa resten av säsongen. 21-åringen står fortfarande under avtal med Syrianska som dock gett spelaren tillåtelse till rehabilitering i sitt hemland. 

 

Sedan tidigare har 22-årige försvararen Markus Hanna, som anslöt till de rödgula inför säsongen 2012, aviserat att han väljer att avbryta sin fotbollskarriär på grund av motivationsbrist. Hanna har varit extremt skadeförföljd och dragits med ett flertal olika krämpor de senaste åren. Inte heller mittfältaren Alexander Bladh kommer vara en del av Syrianskas trupp under hösten. Bladh återvänder till Romfartuna GIF efter en vår helt utan speltid hos de rödgula.

 

Klubbens sportkommitté meddelar samtidigt att ytterligare förändringar av spelartruppen kan ske inom de närmaste dagarna, samtidigt som lagbygget fortsätter på både kort och lång sikt.

 

 

Syrianska IF välkomnar varmt Bosko Durovic till klubben, och tackar samtidigt de spelare som lämnar för sin tid hos de rödgula och önskar de all lycka i sina framtida fotbollskarriärer!

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});