#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Formsvagt Syrianska föll på nytt

 

 

Syrianskas formkurva skiftade inte på något sätt riktning efter en till stora delar blek insats i hemmamötet med Anundsjö IF under fredagskvällen. Det krävdes ett 0-3-underläge för att de rödgula skulle vakna till liv - men man kom inte närmare än 2-3 och åkte därmed på sin tredje raka förlust.

Förhoppningen inför fredagens försäsongsmöte med Anundsjö - till vardags hemmahörandes i Division 2 Norrland - var att få igång det egna spelet och att höja prestationsnivån överlag. Startelvan var näst intill oförändrad jämfört med den som matchades mot Sleipner i söndags, där de enda förändringarna var att Sebastian Karacan tog plats mellan stolparna samtidigt som Dennis Olsson ersatte sjuke Jonathan Bahar.

 

Syrianskas matchinledning var hyfsad, men ett piggt och spelsuget Anundsjö var snäppet vassare och redan efter att par minuter tvingades Sebastian Karacan till en riktigt stark benparad för att freda sitt mål. Norrlänningarna visade sig vara lag som försökte trilla boll och även om utfallet varierade var ambitionen ändå tydlig.

 

Matchen stod länge och vägde, men kring den 20:e minuten följde en rad av händelser som tydde på att koncentrationen inte riktigt fanns på plats hos de rödgula. Tämligen ohotat slog man bort en rad av enkla passningar och Anundsjö fick med sig ett inkast högt upp i banan - ett inkast som skickades in i straffområdet där mer eller mindre alla närvarande hemmaspelare agerade passivt. Bollen studsade (!) fram till Sergej Mocanu som nickade in 0-1 i öppen bur.

 

Bortalaget var det klart hetaste laget innan pausvilan och även om Syrianska hade något bra kvitteringsläge skulle man även hinna med att dubbla sin ledning. Återigen låg ett svagt försvaragerade bakom ett nytt rödgult baklängesmål när Glenn Vetterstrand styrde bollen, som knappt hade styrfart,  i nät i efterspelet av en fast situation.

 

I den andra halvleken hoppades man på en rejäl uppryckning av de rödgula - en uppryckning som länge lyste med sin frånvaro. Med risk för att uppfattas som upprepande måste man ändå konstatera att ytterligare ett defensivt misstag skulle föranleda ett baklängesmål. Trots ett inte allt för pressat läge stod de rödgula för ett farligt bolltapp på egen planhalva - och Anundsjö tackade och tog emot då Joel Åman skickade in 0-3 med bortalagets enda (!) avslut efter paus.

 

Med ett hopplöst tremålsunderläge i baken gjorde huvudtränare Kalle Granath sex byten inom loppet av en 20-minutersperiod - och skulle därefter få se en total scenförändring med pigga rödgula inhoppade i huvudrollerna. Syrianska stod för en imponerande slutkvart och en heroisk upphämtning var inte långt borta. Efter ett par brända lägen skickade Sasa Plavsic in 1-3 i den 78:e minuten - och efter en en längre offensiv press kom även 2-3 när samma Plavsic nätade från straffpunkten efter att Behnam Olfat gjorts ned i boxen. Syrianska hade även lägen för en kvittering, där tvåmålsskytten Plavsic var närmast i ett riktigt bra läge på stopptid men avslutet blockerades i sista stund av en bortaförsvarare.

 

Sett till matchen i sin helhet måste insatsen värderas som en undermålig sådan - där Anundsjö var det bättre laget även om man kom till slut kom undan man hjärtat i halsgropen efter en stark rödgul slutforcering. Ett flertal spelare i dagens startelva kom inte alls upp i en nivå som kan anses acceptabel, samtidigt som andra gör sitt yttersta utan att för delen få så mycket med sig. Däremot var det väldigt glädjande att se de inhoppare som verkligen tog för sig och visade framfötterna när de väl fick chansen - så pass att de förvandlade ett utsiktslöst tremålsunderläge till att så när få med sig ett kryss. Känslan är att flertalet förändringar i startelvan är att vänta när Syrianska matchar igen redan på söndag. Då är det Karlslund som står för motståndet hemma på Parken.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - ANUNDSJÖ IF                                                     2-3 (0-2)

Mål:

 

 

 

 

0-1 (20) Sergej Mocanu

0-2 (45) Glenn Vetterstrand

0-3 (60) Joel Åman

1-3 (78) Sasa Plavsic

2-3 (88) Sasa Plavsic, straffspark

Avslut: 18-8 (5-7)
Avslut på mål: 10-6 (2-5)
Hörnor: 9-5 (1-3)
Offside: 5-1 (1-0)

Gula kort:

 

 

 

Michal Habànek, Syrianska (57)

Emil Norberg, Anundsjö (65)

Sasa Plavsic, Syrianska (77)

Oskar Lindberg, Anundsjö (84)

Röda kort: -
Publik: 50
Domare: Thomas Lundqvist, Köping

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Sebastian Karacan - Michael Kamau, Igor Paldan, Rigest Hysko (45 Viktor Tsouplakis), Michal Habànek (70 Simon Grassi) - Jàn Marcin (45 Josef Akpinar) - Attila Pinte (70 André Garabet), Dennis Olsson (65 Sharam Said), Daniel Johansson (54 Behnam Olfat) - Sasa Plavsic

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});