#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tre nyförvärv förstärker truppen

 

 

Nio nya spelare har redan hunnit ansluta till Syrianska - och nu förstärks truppen ytterligare med tre nya nyförvärv. Det är en trio slovaker - mittbackarna Igor Paldan och Jan Marcin, samt den centrala mittfältaren Attila Pinte - som tecknat tvåårsavtal med klubben.

Syrianska är i full gång med en rejäl renovering av truppen och det ut att bli ett till stora delar nytt lag som man ställer på benen till nästa säsong. Hittills har de flesta av nyförvärven plockats in från klubbar i närområdet, men nu står det klart att truppen spetsas till av en trio från utlandet.

- De kommer in och höjer nivån på vår trupp, utan tvekan. Vi vill bygga laget kring karaktärsspelare och de här nyförvärven passar väldigt bra in i den kategori av spelare vi söker, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath.

 

 • Igor Paldan (till vänster på bilden), 24-årig mittback som närmast kommer från SV Horn i den österrikiska andraligan. Paldan lämnade tidigt hemlandet för att bli ungdomsproffs i engelska Manchester City - en klubb han gjort ett hundratal matcher för, främst i akademilagen men även i reservlaget och ett cupframträdande med A-truppen. Sommaren 2010 återvände försvararen till Slovakien där det blev spel i toppligorna, men sedan i somras har 24-årigen haft en sejour i Österrike. Igor Paldan har även hunnit med ett femtiotal landskamper för Slovakien, från P15 upp till U21-nivå, och många gånger i lagkaptensrollen.

 

 • Ján Marcin (till höger på bilden) är även han en mittback, men kan med sina 196 cm och 86 kg beskrivas som en mer fysisk sådan. 30-åringen har samlat på sig en hel del rutin under många säsonger i slovakiska högstaligan, och efter en ettårig visit i FC Sisaket i thailändska Premier League spenderades den senaste säsongen i OFK Dunajská Luzná i hemlandet. Jan Marcin kan, förutom i mittbacksrollen, användas som på det defensiva mittfältet.

 

 • Attila Pinte (i mitten på bilden) är en 21-årig central mittfältare från slovakiska FC STK 1914 Samorin där han under fjolåret var främsta framspelare i andraligan. Pinte beskrivs som en skicklig spelfördelare och har, precis som Igor Paldan, representerat sitt hemland i landslagssammangang.

 

De tre slovakerna har imponerat under en provspelsperiod hos Syrianska och har nu tecknat var sitt avtal över de kommande två säsongerna med klubben. En del administration återstår innan nyförvärven blir helt och hållet spelklara för de rödgula, men då det återstår mer än tre månader till seriepremiären är tidsmarginalen väldigt god. Syrianska har kommit i kontakt med spelarna via en samarbetspartner - och supportar till klubben står för mer eller mindre hela finansieringen av nyförvärven.

- Vi har haft en jättebra dialog med en grupp välvilliga supportrar till klubben, och vi är självklart väldigt tacksamma att de på eget initiativ väljer att finansiera nyförvärv för att förstärka vår trupp. Det här är värvningar som vi absolut inte skulle kunnat ro i hamn utan deras hjälp, kommenterar Syrianskas sportsligt ansvarige Gebro Akpinar.

 

I samband med att nyförvärven kliver in i truppen står det klart att det utgående avtalet med lagkaptenen Robin Blommé inte kommer att förlängas. Klubben har ingen möjlighet att nå en överenskommelse med försvararen.

- Det finns väl egentligen inte så mycket att säga om det. Avtalet har gått ut och vi har bestämt oss för att gå skilda vägar.

 

Syrianskas trupp har ledigt över jul- och nyårshelgerna - och återupptar försäsongsträningen den 4:e januari. De tre nyförvärven ansluter en dryg vecka senare. Med största sannolikhet kommer fler nya namn kliva in i truppen den närmaste tiden och, som tidigare nämnts, ser det ut som om det blir ett till stora delar nytt Syrianska som kommer till spel den kommande säsongen. 

 

 

Syrianska IF välkomnar Igor Paldan, Jan Marcin och Attila Pinte varmt till klubben och önskar alla tre, tillsammans med den övriga truppen, all lycka under de kommande säsongerna! Klubben passar samtidigt på att tacka Robin Blommé för sin tid i Syrianska!

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});