#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Nytt test mot nykomlingar

 

 

Syrianska gör ett nytt test mot en av seriens nykomlingar denna helg. Uppflyttade seriekonkurrenten Sundbybergs IK gästar Parken i ett försäsongsmöte - där ett ordentligt nedtränat rödgult lag hoppas kunna ta ytterligare kliv i rätt riktning.

Välkommet avbrott i tuff träningsvecka

Efter en 3-0-seger mot kommande seriekonkurrenten Håbo FF förra helgen har Syrianska laddat om - med en ny tuff träningsvecka. Man är inne i en tyngre period där den fysiska statusen vässas, och lördagens försäsongsmatch ses som ett välkommet avbrott. Mot Håbo senast stod man för en till stora delar bra insats där man spelmässigt fick det att fungera förvånansvärt väl med tanke att truppen näst intill är helt ny. Glädjande är också att fem olika målskyttar har noterats under de två första matcherna.

 

Till lördagens drabbning väljer huvudtränare Kalle Granath att ställa över ett par spelare, men förhoppningen är ändå att spela in så många spelare som möjligt nu under försäsongen. Även om resultaten inte högprioriteras så vill man självklart få med sig så mycket positiva bitar som möjligt in till det kommande seriespelet. Ett nedtränat Syrianska hoppas kunna bygga vidare på det egna spelet och få till en ny bra prestation.

 

Spelskicklig nykomling med intressant trupp

Det är alltså den kommande seriekonkurrenten Sundbybergs IK - fjolårsvinnare av Division 3 Östra Svealand - som gästar Parken under lördagseftermiddagen. Huvudstadsklubben är en riktigt vass nykomling som mycket väl kan överraska och ställa till det för de flesta lagen i seriespelet. SIK är ett spelskickligt och välorganiserat lag med många intressanta namn i sin trupp, och bör ses som en bra värdemätare för Syrianska.

 

Huvudtränare Stephanos Tecle förfogar över ett lag med flera spelare med erfarenhet från spel på högre nivå - främst då i andra huvudstadsklubbar. Anfallaren Teferi Tedla var för ett par år sedan nära ett kontrakt med allsvenska Djurgården och har mött Syrianska ett antal gånger med Vasalund, och duktige Ricardo Persson-Gray har förutom spel i både Djurgården och AFC United hunnit med att vara ungdomsproffs i Porto och Feyenoord. Värt att notera är att förra AIK-anfallaren Henok Goitom - som gjorde 18 allsvenska mål ifjol - har varit med och matchat med Sundbyberg nu under försäsongen där en 7-0-seger mot Riala GoIF och en 5-3-vinst mot Täby FK har avverkats.

 

Sundbybergs IK är för övrigt en stor och gammal anrik klubb som grundades redan 1893 och har i dagsläget omkring 3 000 medlemmar. Klubben har hela 22 gånger spelat i den svenska andraligan och på damsidan är man noterade för en allsvensk säsong (2000). Förre landslagsikonen Stefan Rehn ses som den mest kände av alla idrottare som representerat SIK.

 

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Sundbybergs IK

Matchdag: Lördag 20:e februari
Avspark: 15:30
Arena: Swedbank Park
Domare: Thomas Lundqvist, Köping
Senaste möte: Syrianska IF - Sundbybergs IK 1-0 (11/3-15)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});