#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Höstuppladdningen i full gång

 

 

Sedan i onsdags förra veckan är träningen i full gång efter knappa tre veckors uppehåll. Syrianska avslutade våren med åtta raka matcher utan förlust - och har ett väldigt fint utgångsläge inför de avslutande 15 omgångarna. Det är mycket möjligt att truppen kompletteras något under sommartransfern, och redan nu till helgen testas ett par potentiella nyförvärv i en träningsmatch hemma på Parken.

Efter en poängsvag säsongsinledning fick Syrianska upp farten och skrapade ihop en svit där man var obesegrade i åtta raka omgångar - efter fem vinster och tre kryss. Även om tabellen haltar en hel del - främst då Syrianska endast spelat elva matcher samtidigt som ett par andra lag redan hunnit avverka 14 omgångar - så har de rödgula hakat på i tabelltoppen. Från sin femteplats har man åtta poäng upp till BKV Norrtälje på kvalplats och dessutom tre matcher till godo. 

 

Spelmässigt finns det fortfarande en hel del att hämta, men det faktum att poängen ändå trillat in gör att man ställs inför en högintressant höstdel av serien där Syrianska mer eller mindre har allt att vinna. En hel del positivt finns alltså att ta med sig från våren - så också om man ser till statistiken:

 

 • Syrianska är det enda laget i serien som är obesegrade på hemmaplan.
 • Man har samtliga fyra lag som just nu placerar sig före i tabellen - Sollentuna, Norrtälje, Gute och Karlberg - samt Gamla Upsala som har samma poäng som de rödgula, kvar att möta på just hemmaplan.
 • Syrianska har bara en gång tidigare på förbundsserienivå gått på sommaruppehåll helt utan förluster på hemmaarenan - säsongen 2008 då man också vann Division 2 Norra Svealand.
 • De rödgula har spelat in 21 poäng på de första elva omgångarna. Det är den bästa poängmässiga inledningen sedan 2008 då man skrapade ihop en poäng mer.
 • 24 spelare har fått speltid i seriespelet - och truppen har bara haft spelare avstängda vid två tillfällen.
 • Syrianska har matchat samma mittbackspar - Igor Paldan och Rigest Hysko - i samtliga elva matcher och laget har i snitt släppt in knappa 1,18 mål per match.
 • Bara serieledande Sollentuna har släppt in färre mål (11) - och bara tabelltvåan BKV Norrtälje har förlorat färre matcher (1) än Syrianska.
 • Syrianska tog endast två av tolv derbypoäng förra säsongen. Hittills i år har det blivit sju av nio poäng i de avverkade derbymatcherna.
 • Spelaromsättningen var stor inför säsongen där tolv spelare lämnade klubben - och merparten av dessa gick till klubbar med högre serietillhörighet - samtidigt som 16 nyförvärv plockades in. Av dessa 16 nyförvärv anslöt tio från klubbar i lägre divisioner.
 • Tio av truppens spelare är fostrade i den egna ungdomsverksamheten.
 • Hela 18 spelare i truppen är i åldern 15-21 år - och bör alltså ha framtiden med sig.

 

Uppladdningen inför de avslutande 15 omgångarna är alltså igång sedan i onsdags förra veckan - och glädjande är att flera av de spelare som drogs med skador under våren är tillbaka i träning nu. Förhoppningen är att hålla truppen så intakt som möjligt, men klubben väljer ändå att titta på ett par provspelare under sommartransfern. De potentiella nyförvärven kan tänkas komplettera truppen som har en matchtät höst framför sig.

 

Redan på lördag smygstartar man matchandet igen i ett träningsmöte med huvudstadslaget IFK Aspudden-Tellus - som har häng på tabelltoppen i Division 2 Södra Svealand - som gästar Parken med avspark klockan 13:00. Seriespelet återupptas onsdagen den 20:e juli med ett viktigt bortamöte mot Kvarnsveden i Borlänge.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});