#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Total kollaps i omstarten

 

 

Mycket stod på spel i omstarten - men för Syrianska blev det en total kollaps i Borlänge. De rödgula hade en kväll där ingenting stämde, samtidigt som hemmalaget Kvarnsveden imponerade rejält. Dalalaget vann med förkrossande 8-0 (2-0) - och Syrianska åkte därmed på sin största förlust någonsin på förbundsserienivå.

Syrianska har egentligen ingenting att skylla på. Truppen var mer eller mindre fulltaglig, förberedelserna kändes prickfria, den nylagda konstgräsplanen var i utmärkt skick och sommarvädret visade sig från en av sina bättre sidor. Först och främst måste man konstatera en sak efter denna kväll; Kvarnsveden var bra - stundtals till och med riktigt bra. Syrianska stod knappast för en av sina bättre insatser, men ändå är brakförlusten på Ljungbergsplanen på något sätt oförklarlig.

 

Det var två optimistiska lag som trillade igång en jämn inledande del av den första halvleken där båda lagen fick var sin tidig jättechans att ta ledningen. Först stod Syrianskamålvakten Viktor Göranzon för en vass räddning vid ett hett hemmaläge, innan KIK-keepern Tom Jansson svarade för en minst lika vass parad när Sasa Plavsic frispelades bara minuterna senare.

 

Kvarnsveden var därefter det lag som tog kommandot och tilläts etablera en ihärdig offensiv då Syrianskas passningsspel lämnade en hel del att önska. Gång på gång spelade de rödgula till synes enkelt bort bollen i bra omställningslägen, vilket bidrog till att hemmalaget kunde starta nya anfallsförsök. Särskilt farligt var det dock aldrig - inte förrän efter dryga halvtimmen då KIK nätade två gånger inom loppet av bara någon minut. Först straffade Rikard Karlsson ett passivt bortaförsvar med att dunka dit 1-0 i det första krysset - och kort därefter kunde duktige Deek Jama Wahid utöka till 2-0 efter ett mönsteranfall.

 

Hemmalagets 2-0-ledning i paus var inte på något sätt orättvis - men den kändes till viss del ändå snöplig då båda målen kom under en period där Syrianska verkade vara på väg tillbaka in i matchen.

 

De rödgulas huvudtränare Kalle Granath försökte få till en förändring med ett dubbelbyte i pausvilan där Sharam Said och Jonathan Bahar fick kliva av till förmån för Lucas Özgün och Behnam Olfat - samtidigt som man möblerade om till en 4-4-2-uppställning. Inledningsvis såg det ut att få en positiv effekt då det till en början var Syrianska för hela slanten, men när Ferhat Tayfur i en spelvändning drog till med ett skott från distans - där bollen touchade en bortaförsvarare i en båge över chanslöse Viktor Göranzon till 3-0 - i den 53:e minuten kändes matchen faktiskt avgjord även om det fanns en hel del tid kvar att leka med. Målet var psykologiskt tungt för Syrianska som då var inne i en positiv period.

 

Det som händer efter 3-0-målet är både oförklarligt och oförlåtligt. Istället för att komma undan med hedern i behåll och göra ett försök att snygga till siffrorna, la sig de rödgula ned och lät sig förnedras av ett spelsuget och hungrigt hemmalag. Med byxorna långt nedanför knävecken kunde bortaspelarna bara se på när Kvarnsveden bjöd på det ena drömmålet efter det andra. Emil Hjälte avslutade ett av säsongens klart vackraste anfall med att lägga bollen i öppet mål vid den bortre stolpen, Celal Serhanoglu knorrade in både ett och två avslut i det bortre krysset samtidigt som Tarek Laham dundrade in en halvvolley precis intill stolproten efter en hörna. Nu ska det också nämnas att Syrianskamålvakten Viktor Göranzon inte på något sätt ska lastas för något av målen, och att fyra av hemmalagets åtta mål är avslut som touchas via bortaspelare i nät.

 

Slutresultatet skrevs till förkrossande 8-0 sedan Dalkurdlånet Celal Serhanoglu avslutade ett av många fina hemmaanfall med att på stopptid göra sitt tredje mål för kvällen. Även om Syrianska haft det oerhört svårt att plocka poäng i Borlänge genom åren, och även om man under de fem senaste säsongerna har fyra förluster och ett kryss i de matcher som efterföljt sommaruppehållen, känns denna storförlust overklig. Hur är det egentligen möjligt att Kvarnsveden - som under de inledande tolv omgångarna bara mäktat med att göra nio mål - helt plötsligt blixtrar till med ett stundtals makalöst anfallsspel som resulterar i flera drömmål av absoluta toppklass? Hur är det egentligen möjligt att Syrianska tillåter sig bli liggande i fosterställning när det egna spelet sakta men säkert ramlade ihop som ett korthus?

 

Återigen; man måste konstatera att Kvarnsveden stod för en av sina överlägset främsta insatser på mycket länge, samtidigt som Syrianska inte på något sätt lyckades komma undan en halvhjärtad insats med hedern i behåll. De rödgula har en hel del att tänka på under de dagar som nu väntar fram till helgens bortamöte med Håbo. Det är inte under några som helst omständigheter okej att åka på en pinsam rekordförlust - 0-8 är klubbens största förlust någonsin i förbundsseriesammanhang - när så pass mycket står på spel.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

KVARNSVEDENS IK - SYRIANSKA IF                                        8-0 (2-0)

Mål:

 

 

 

 

 

 

 

1-0 (28) Rikard Karlsson

2-0 (29) Deek Jama Wahid

3-0 (53) Ferhat Tayfur

4-0 (58) Emil Hjälte

5-0 (64) Celal Serhanoglu

6-0 (70) Celal Serhanoglu

7-0 (80) Tarek Laham

8-0 (90+2) Celal Serhanoglu

Avslut: 21-8 (6-4)
Avslut på mål: 14-3 (4-1)
Hörnor: 7-0 (5-0)
Offside: 3-2 (2-0)

Gula kort:

 

 

 

Sharam Said, Syrianska (12)

Michal Habànek, Syrianska (26)

Igor Paldan, Syrianska (61)

Viktor Göranzon, Syrianska (90+2)

Röda kort: -
Publik: 125
Domare: Martin Segerud, Kristinehamn

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Michael Kamau, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek - Samuel Barlay - Rodi Mahmoud, Sharam Said (46 Behnam Olfat) - David Hasler (71 Simon Grassi), Sasa Plavsic, Jonathan Bahar (46 Lucas Özgün)

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, Dennis Olsson, Jaser Al-Mosawy & Viktor Tsouplakis

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});