#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktigt toppmöte på bortaplan

 

 

Syrianska har plockat elva av 15 möjliga poäng de senaste fem omgångarna - där man dessutom är obesegrade. Sviten har tagit de rödgula upp i tabellen, och under söndagseftermiddagen ställs man inför ett tufft toppmöte där man på bortaplan gästar tabelltrean Sollentuna.

Syrianska har fem raka matcher utan förlust

Måndagens 2-0-seger hemma mot Sundbyberg satt visserligen långt inne, men sett till matchen i sin helhet kan nog ingen direkt påstå att den rödgula trepoängare var orättvis. Även om spelet inte riktigt klaffade - där matchbilden var hyfsat jämn - var Syrianska snäppet vassare i sin offensiv och skapade betydligt fler målchanser än sina motståndare. Två individuella prestationer skulle bli avgörande i slutminuterna där ytterforwarden Pavol Orolìn stod för båda dessa. Först snodde han åt sig bollen av en bortaförsvarare och gjorde 1-0 i den 86:e minuten, och därefter dundrade slovaken en frispark i stolpens insida där Sasa Plavsic till slut kunde trycka bollen i nät efter att inhoppande Lucas Özgün snappat upp returen.

 

Segern innebar att Syrianskas förlustfria svit utökades till fem matcher, och laget har sakta med säkert klättrat allt närmare toppen. Som ny tabellfyra gästar Syrianska tredjeplacerade Sollentuna under söndagen, i vad som blivit ett toppmöte där viktiga poäng står på spel. En del justeringar görs i truppen där både Jonathan Bahar och Josef Akpinar kliver in igen efter sina avstängningar, samtidigt som duktige Rodi Mahmoud ställs över med skadekänningar i en ljumske. Målvaktslånet Viktor Göranzon sjuknade in i halvtid mot Sundbyberg i måndags, men har nu kurerat sig och är åter tillgänglig för spel.

 

Storfavoriter med seriens starkaste trupp

Den eviga seriefavoriten Sollentuna är, precis som alla andra år, det lag som på förhand förväntas ha störst chanser att spela hem seriesegern i Division 2 Norra Svealand. Denna säsong såg utmanarna ut att vara färre än någonsin, men även om Sollentuna plockat 19 av 24 poäng så här långt har man både FC Gute och BKV Norrtälje framför sig i tabellen - detta efter en hemmaplump mot just Norrtälje (0-2) och dessutom ett sent poängtapp mot Skiljebo (3-3) i premiären. Serien är däremot relativt ung och kanske ska Sollentuna fortfarande ses som storfavoriter att till slut kamma hem det hela.

 

Favoritskapet är inte på något sätt obefogat. Truppen man har till sitt förfogande är den, på pappret, klart vassaste i serien där flera spetsspelare finns på de flesta positionerna. De spelare som Sollentuna har på sin avbytarbänk skulle med all säkerhet kunna ta plats i vilken annan startelva som helst i den här serien, och huvudtränare Christen "Kitten" Mattiasson kom till ett minst sagt dukat bord när han tog klivet över från konkursade Valsta Syrianska inför fjolårssäsongen. Ska man ändå plocka ut ett par nyckelspelare i detta Sollentuna får rutinerade Mikael Thorstensson tillsammans med de notoriska målskyttarna David Gustafsson och Kalle Ramsell se sig själva i tongivande roller.

 

Sollentunas förra vecka var lyckad med tre raka segrar under en sjudagarsperiod, där 4-0 borta mot Franke följdes upp med en 2-1-vinst i Svenska Cupen mot norrettatopplaget Vasalund - och därefter hemmabesegrades Karlberg med 3-2 efter ett avgörande på stopptid. Värt att notera är att mittfältaren Viktor Kramer är avstängd mot Syrianska efter att ha dragit på sig ett rött kort senast - samt att i och med toppmötet med Syrianska kommer Sollentuna ha spelat fyra (!) av sina senaste fem matcher hemma på Sollentunavallen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Sollentuna FF - Syrianska IF

Matchdag: Söndag 29:e maj
Avspark: 15:00
Arena: Sollentunavallen
Domare: Nino Baresso, Södertälje
Senaste möte: Syrianska IF - Sollentuna FF 0-1 (4/10-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});