#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Medina's tidiga mål gav trepoängare

 

 

Syrianska var under långa stunder rejält tillbakapressade i bortamötet med BKV Norrtälje - men lyckades ändå få med sig en trepoängare. Gabriel Medinas tidiga 0-1-mål blev matchens enda när de rödgula stod för en stark försvarsinsats då spelet i övrigt lämnade en del att önska.

Efter den pinsamma slutkvarten mot Enskede i onsdags var det ett revanschsuget Syrianska som reste till Roslagen för ett tufft bortamöte med BKV Norrtälje under måndagskvällen. Med dubbla avbräck på det centrala mittfältet - varken Samuel Barlay eller Alexander Persson-Njie kom till spel - var det ett något ommöblerat Syrianska som matchades på Idrottsparken i Norrtälje, som för övrigt bjöd på ett alldeles utmärkt naturgräsunderlag dagen till ära.

 

Efter en trevande matchinledning var det Syrianska som skapade matchens första målchans som också resulterade i ett ledningsmål. Rigest Hysko hittade ut till en framstormande Dennis Persson på vänsterkanten. Persson rundade hemmalagets högerback med pigga ben och en lysande förstatouch innan bollen serverades in i boxen där Gabriel Medina dök upp vid den bortre stolpen och skickade in 0-1 efter sex minuter.

 

Målet var en av väldigt få ljuspunkter för Syrianska under de första 45 minuterna. Bortalaget stod för en av de klart sämre halvlekarna denna säsong där man, med en stor mängd av alldeles för enkla bolltapp, tillät Norrtälje etablera ett spelövertag. Inte helt oväntat blev det som farligast vid, eller i momenten efter, BKV's fasta situationer på offensiv planhalva. Syrianska försvarade sig dock bra och hemmalaget kom inte allt för ofta till avslut mot Housnein Agodomou.

- Vi möter ett bra lag men vi kändes väl organiserade bakåt, kommenterar huvudtränare Kalle Granath.

 

Efter paus ryckte Syrianska upp sig och hade, till en början, ett par längre sekvenser där man vårdade bollen på ett bra sätt inom laget. Norrtälje var ändå det lag som såg hetast ut och man vann merpartnen av duellerna centralt. Ju längre halvleken led desto större tryck fick BKV mot Syrianskamålet, men hemmalaget hade förtvivlat svårt att förvalta sitt spelövertag och komma till klara målchanser. Mittbackarna Robin Blommé och Rigest Hysko tog hand om det mesta när Norrtälje skickade högt och långt, men i andravågsspelet blev det ofta farligt där BKV var betydligt hetare. 

 

Syrianska var nära att punktera matchen i en spelvändning där Allan Kosik spelades helt ren, men hemmakeepern Anton Hermansson stod för en stark parad. Säsongsdebuterande David Hasler gjorde ett piggt inhopp och låg bakom de flesta av de spelvändningar som det för dagen vitklädda bortalaget stack upp i.

- Vi har en riktigt bra chans att göra 0-2 när Allan kommer fri, men i övrigt hade vi inte så många lägen framåt idag.

 

Slutkvarten blev jobbig för Syrianskas del - riktigt jobbig. BKV Norrtälje tryckte på med allt vad man hade, och lite till. Många gånger osade det hett i straffområdet där bollen gick som en flipperkula utan att passera mållinjen. Ett uppoffrande försvarsarbete tillsammans med en hel del flyt - och vissa gånger även tur - lyckades Syrianska freda sitt mål. Hemmalagets bästa kvitteringschans kom på stopptid när en frispelad BKV-spelare spurtade fram men drogs rejält i tröjan av en Syrianskaförsvarare. Med handen på hjärtat så hade en målchansutvisning och straffspark - eller eventuellt frispark om förseelsen möjligtvis var utanför straffområdet - varit ett korrekt domslut, men huvuddomare Adis Cosic från Eskilstuna var säker på sin sak när han lämnade situationen utan åtgärd.

 

Trots en spelmässigt undermålig insats hittade Syrianska tillbaka till vinnarspåret och fixade fjärde segern av fem möjliga de senaste omgångarna. Defensiven var näst intill prickfri där båda mittbackarna Robin Blommé och Rigest Hysko var fullkomligt lysande och hade stor del i att laget lyckades hålla tätt denna kväll. Det går inte att hymla om att BKV Norrtälje var det bättre laget i drabbningen, men hemmagänget hade väldigt svårt att skapa något vettigt av de spelövertag man hade. Trots ett stort bollinnehav fanns inte riktigt kreativiteten för att dyrka upp ett starkt Syrianskaförsvar, som många gånger bara kunde tacka och ta emot när de långa bollarna skickades in mot en väl samlad bortadefensiv.

- Vi gör inte en av våra bättre matcher. Vi hade det kämpigt men vi klarade det till slut ändå, menade Granath.

 

Att plocka en trepoängare i ett tufft bortamöte utan att vara i närheten av sin toppkapacitet får ses som en styrka i sig. Det finns betydligt mer att hämta från de rödgula som har potential att nosa på tabellens toppskikt om man vässar till sin offensiv. En ny bra värdemätare står för motståndet nästa måndag då Sandvikens IF gästar Swedbank Park - ett Sandviken som satsat stort inför denna säsong och som inte riktigt motsvarat förväntningarna hittills. Räkna med att det är två segersugna lag som ställs mot varandra då.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

BKV NORRTÄLJE - SYRIANSKA IF                                                 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (6) Gabriel Medina
Avslut: 11-5 (6-1)
Avslut på mål: 4-3 (1-1)
Hörnor: 8-3 (2-1)
Offside: 1-1 (1-1)

Gula kort:

 

 

 

 

 

Kevin Sharro, Syrianska (43)

Albin Seger, BKV Norrtälje (57)

Emil Skogh, BKV Norrtälje (89)

Sheriff Suma, Syrianska (89)

Tom Stahre, BKV Norrtälje (90+3)

Jim Stahre, BKV Norrtälje (90+3)

Röda kort: -
Publik: 309
Domare: Adis Cosic, Eskilstuna

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});