#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Ungdomlig trupp matchas mot City

 

 

Under tisdagskvällen väntar en tidig försäsongspremiär för Syrianska som gästar Eskilstuna City - hemmahörandes i Division 2 Södra Svealand - på bortaplan. Huvudtränare Fredrik Giesecke väljer att matcha en ungdomlig trupp där flera yngre förmågor förväntas få testa sina vingar i seniorsammanhang.

Större delen av truppen förväntas luftas

I en knapp vecka har man varit igång med försäsongsträningen på det nylagda konstgräset inne i Fotbollshallen på Rocklundaområdet. Förutom den rehabtränande kvartetten Temesgen Berhane, Michael Quintero, Jonas Kouao och Mikael Zaytoun så har mer eller mindre hela den rödgula truppen funnits på plats tillsammans med ett par testspelare och U19-killar från den egna verksamheten. Redan under tisdagskvällen drar man igång försäsongsmatchandet - ett rekordtidigt sådant - då ett bortamöte med Eskilstuna City väntar på Tunavallen

- Det ska bli kul att komma igång. Vi lägger väl egentligen ingen större vikt på resultatet i den här matchen utan tanken är ju att få ett litet avbrott från träningen och kunna se lite nya killar i matchspel istället, kommenterar huvudtränare Fredrik Giesecke.

 

Mötet med City blir ett utmärkt tillfälle för "Gisan" att se de uppflyttade U19-spelarna, och kanske även ett par provspelare, i matchsammanhang. Det blir alltså en ungdomlig trupp som kommer till spel, och det mot ett tufft motstånd, vilket gör att drabbningen blir intressant i allra högsta grad. Hur de rödgula väljer att matcha sitt lag återstår att se, men det troliga är nog att större delen av det tillgängliga manskapet luftas.

- Man kan inte på förhand planera en match till punkt och pricka, allt kan ju hända. Vi ska ändå försöka se till att alla som åker med till Eskilstuna får speltid.

 

Nyförvärvet Kevin Sharro (Valsta Syrianska) har anslutit till lagets försäsongsträning och finns säkerligen med i tisdagkvällens matchtrupp.

 

City matchar för fjärde (!) gången i höst

För Eskilstuna City - som under året spelade division 2-fotboll efter degraderingen från ettan -  blir hemmamötet med Syrianska lagets fjärde (!) försäsongsmatch under hösten. De tre tidigare har slutat med två vinster (3-0 mot Värmbol och 2-1 mot Sala FF) och en oavgjord (3-3 mot IFK Aspudden-Tellus) och även om motståndet får ses som överkomligt så har nye huvudtränaren Tony Andersson fått en smakstart på matchandet med sitt nya lag. Andersson kommer närmast från division 3-klubben MD FF Köping som - trots ett stort favoritskap - misslyckades med att spela till sig någon av de två översta platserna i sin serie under säsongen.

- City bör ju vara lite mer "varma i kläderna" med tanke på att det här blir deras fjärde match, men vi har ju ingen aning om hur de väljer att matcha sitt lag. Eftersom det blir lite av en säsongspremiär för våra killar kanske vi kan vara lite mer spelsugna och hungriga än dem. Det blir nog en bra värdemätare i alla fall.

 

Huvudtränaren Andersson har redan hunnit med att sticka ut hakan och menar i en intervju i Eskilstuna-Kuriren att "lagen jag tränar brukar gå upp" - ett påstående som inte riktigt går ihop med det faktum att senast Andersson tog ett av sina lag till serieseger var säsongen 2007. Visserligen var han med och tog upp Sandviken till Division 1 säsongen 2011 men då gled man in i tredjedivisionen på ett bananskal efter att andra lag drog sig ur.

 

City förväntas - likt förra året - ha en för fjärdeligafotboll stark trupp till sitt förfogande. Värt att notera är att man under förra säsongen mönstade ett manskap där 21 av 22 spelare har en bakgrund i klubbens egna juniorlag. Nyckelspelare i detta City är trion Emil Fritzell, Haris Cirak och Serkan Pektas som varit framstående de senaste åren. Den sistmämnde stod för 17 spelmål under säsongen - ett imponerande facit med tanke på Citys bleka mittenplacering.

- Jag har ingen större koll på deras trupp, vilka de tappat och vilka de har värvat. De tog en liknande placering som vi gjorde i vår serie men mer än så vet jag faktiskt inte, avslutar Gisan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Eskilstuna City FK - Syrianska IF

Matchdag: Tisdag 25:e november
Avspark: 19:00
Arena: Tunavallen
Domare: Metin Yildirim, Södertälje
Senaste möte: Eskilstuna City FK - Syrianska IF 1-3 (5/4-13)


 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});