#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tidig utvisning sänkte Syrianska

 

 

Syrianska åkte på en utvisning redan efter ett par minuter i bortamötet med Sollentuna - och fick resa hem med en smärtsam 1-5-förlust i baken. De rödgula tog visserligen ledningen, men var ändå aldrig riktigt nära poäng. Sollentuna utnyttjade sitt numerära överläge på ett skickligt sätt och vann klart rättvist.

Utan vare sig lagkaptenen Robin Blommé eller mittfältaren Alexander Persson-Njie - båda fråvarande med skador - reste Syrianska till vackra Sollentunavallen i huvudstadens norra delar under lördagseftermiddagen. Huvudtränare Kalle Granath hade möblerat om en del i sitt lag och trion Markus Hanna, Rodi Mahmoud och Gabriel Medina fick ta klivet in i startelvan.

 

Matchinledningen blev riktigt händelserik där båda lagen trummade igång i ett högt tempo och spelet svängde rejält. Matchens första målchans skapade Syrianska då David Hasler blev ren inne i boxen efter inspel från Dennis Persson. Hemmamålvakten Francis Ngono räddade det första avslutet och på sin egen retur blev Hasler både fasthållen och överkörd när han skulle slå in bollen i nät. Huvuddomare David Almgren från Mjölby stod för ett oväntat beslut när han lämnade det hela utan åtgärd - trots att de flesta hade väntat sig en signal för straffspark.

 

Istället för ett läge att ta ledningen från straffpunkten så vände spelet, och i höjd med mittlinjen kom Markus Hanna alldeles för sent och vårdslöst in i en tackling mot en Sollentunaspelare. Hanna - som gjorde sin första match från start i backlinjen - visades ut när knappa fem minuter var spelade. Utvisningen var odiskutabel och det går inte att på något sätt klandra huvuddomare Almgren för den bedömningen.

 

Att spela med en man mindre i näst intill en hel match mot ett för dagen starkt Sollentuna, skulle visa sig bli en tuff uppgift för Syrianska. Bortalaget var ändå det lag som tog ledningen efter ett vackert anfall. Dennis Persson kom ännu en gång runt på sin vänsterkant och hittade in till Allan Kosik. Anfallaren förvaltade läget väl när han skickade bollen upp i nättaket till 0-1 i den åttonde minuten.

 

Efter Syrianskas ledningsmål var det Sollentuna för hela slanten. Gästerna lyckades inte alls organisera om sig efter utvisningen och Sollentuna kunde etablera ett tryck på offensiv planhalva. Till en början skapade hemmalaget inte allt för klara lägen, men när Syrianska mest slog ifrån sig kunde Sollentuna starta om i nya anfallsförsök och känslan var att förr eller senare skulle de heta chanserna dyka upp.

 

I dryga 20 minuter kunde Syrianska hålla tätt innan en kvittering kom. Rutinerade Mikael Thorstensson - med meriter från både AIK och Assyriska - fick ganska ostört driva bollen in banan och avlossa ett skott som via ett bortaben resulterade i ett 1-1-mål. När hemmaanfallaren Kalle Ramsell, från misstänkt offsideposition, skickade in 2-1 precis innan halvtidsvilan hade Sollentuna vänt på steken - inte på något sätt ologiskt, men väldigt olyckligt för Syrianska som inte kunde få med sig ett oavgjort resultat i paus.

 

I den andra halvleken försökte Syrianska flytta fram sina positioner inledningsvis, men man hade svårt att låsa fast bollen på offensiv planhalva. Istället kunde Sollentuna kontrollera matchbilden och ha en hel del boll. Hemmalaget skapade ett par vassa chanser för en utökad ledning och länge var det målvakten Housnein Agodomou som höll sitt lag kvar i matchen. Syrianska vaskade fram två lägen för kvittering - båda gångerna efter spelvändningar. Allan Kosik var först ut men avslutet med vänsterfoten räddades av bortakeepern Ngono, och därefter avancerade inbytte Jonathan Bahar i en kontring men lyckades aldrig komma till skott.

 

Spiken i kistan kom med dryga kvarten kvar när Sollentuna avgjorde från straffpunkten. Med ytterst lätt kontakt föll Mikael Thorstensson ihop som om han trampat på en landmina, och på den efterföljande straffsparken skickade Kalle Ramsell in sitt andra mål för dagen fram till 3-1.

 

Under slutminuterna var det ett uppgivet Syrianska som hemmalaget inte skonade på något sätt. Housnein Agodomou svarade för ett par jätteräddningar och höll siffrorna nere - men trots det gjorde David Gustafsson både 4-1 och 5-1 innan slutsignalen.

 

Det här var en match där den tidiga utvisningen skulle få en alldeles för stor prägel - och det går därför inte att säga så mycket om insatsen i sig. Det röda kortet blev kostsamt för Syrianska som därefter inte alls fick någon struktur på sitt manskap. Ett piggt Sollentuna utnyttjade sitt numerära överläge på ett skickligt sätt, och trots att det var Syrianska som tog ledningen så var det aldrig något snack om saken. Sollentuna var det betydligt bättre laget och hemmasegern var odiskutabel. 

 

De få glädjeämnen Syrianska kan ta med sig från ett soligt Sollentunavallen var ett par vackra anfall som grundades i Dennis Persson's pigga kantspel, och en stark målvaktsinsats av Housnein Agodomou som länge höll sitt lag kvar i matchen med flera vassa ingripanden. Syrianska får ladda om till på onsdag då vårsäsongen ska avrundas med ett hemmamöte mot tabelljumbon Kvarnsveden.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

SOLLENTUNA FF - SYRIANSKA IF                                                 5-1 (2-1)

Mål:

 

 

 

 

 

0-1 (8) Allan Kosik

1-1 (21) Mikael Thorstensson

2-1 (39) Kalle Ramsell

3-1 (73) Kalle Ramsell, straffspark

4-1 (88) David Gustafsson

5-1 (90+2) David Gustafsson

Avslut: 27-6 (10-3)
Avslut på mål: 11-4 (4-3)
Hörnor: 3-4 (3-2)
Offside: 2-1 (1-0)
Gula kort:  
Röda kort: Markus Hanna, Syrianska (5)
Publik: 175
Domare: David Almgren, Mjölby

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});