#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tvåmålsledning slarvades bort

 

 

Syrianska stod för en till stora delar bra insats och hade full kontroll på händelserna i hemmamötet med division 2-laget Värmbols FC - men efter en lång rad av byten slarvades den rödgula tvåmålsledningen bort och man åkte istället på en sur 2-3-förlust i vårsolen.

Konstgräset på Parken var avstängt med anledning av en korrigering av underlaget efter omläggningen i somras. Syrianska matchade därför på Råby IP under annandagen, som för övrigt bjöd på riktigt vackert vårväder med strålande solsken. Katrineholmslaget Värmbols FC - med Division 2 Södra Svealand som serietillhörighet - stod för motståndet och det skulle bli en match som fick en något underlig avslutning.

 

Det var ett spelsuget Syrianska - med åtta spelare på frånvarolistan - som tog tag i taktpinnen direkt från avspark. De rödgula skaffade sig direkt ett spelmässigt övertag mot ett Värmbol som mest fick försvarara sig - vilket man stundtal gjorde väldigt lågt och ofta hamnade bortalaget i knät på den egna målvakten. Ett mönsteranfall krävdes för att luckra upp VFC-defensiven där bollen hittade ut till framstormande ytterbacken Michal Habànek som skickade in ett inlägg som Josef Akpinar nickade i nät vid den bortre stolpen. 

 

Syrianska var ett tag efter 1-0-målet fortsatt de lag som förde spelet, men man tappade över initiativet till gästerna ju längre halvleken led. Ett väldigt fysiskt starkt och evigt tjongande Värmbol nådde framgångar och tilldömdes en straffspark efter en dryg halvtimme. Niklas Normans straff var däremot inte allt för välplacering, och hemmakeepern Patrik Öhman kunde hålla tätt med en räddning i markhöjd. Värmbol skapade egentligen inte mycket mer än så - även om en inläggsfrispark touchade utsidan av den bortre stolpen efter lite kalabalik i de rödgulas box - och Syrianska kunde gå till halvtidsvila med en välförtjänt ledning.

 

Den andra halvleken startade likt den första, där bollinnehavet var något jämnare än under matchinledningen. Syrianska skapade de hetaste chanserna när både Dennis Olsson och Sasa Plavsic fick lägen i offensivt straffområde efter ett perfekt förarbete av duktige Daniel Johansson, men båda gångerna stod dock bortamålvakten Alexander Juhlin för fina räddningar. Istället var det en spelvändning som skulle leda fram till en utökad ledning för Syrianska. Efter en VFC-hörna skickade Daniel Johansson bollen i djupet mot mittfältskollegan Sharam Said som i sin tur friställde Sasa Plavsic som nätade till 2-0 i den 57:e minuten.

 

De rödgula hade därefter full kontroll på händelserna och såg ut att på ett komfortabelt sätt kunna spela av matchen - men så skulle det inte bli. Sju (!) byten bidrog till att man tappade alla former av struktur och organisation, samtidigt som flera av de inbytta spelarna inte alls visade framfötterna på det sätt man hade hoppats på. Vid en till synes ofarlig situation ställde hemmaförsvaret till det för sig och ett självmål gav Värmbol en gratisbiljett in i matchen med en dryg kvart kvar. Sörmlänningarna tackade och tog emot och fick rejält med luft under vingarna i slutskedet. VFC var skoningslösa när man både kvitterade och fixade ett segermål under slutminuterna - och det som så länge såg ut att bli en tämligen bekväm Syrianskaseger blev till ännu ett surt nederlag för de rödgula.

 

Nu ska man väl inte dra allt för stora slutsatser av resultatet, men självklart hade det varit skönt att få med sig en seger när det har gått resultatmässigt tungt under en period. Till stora delar var det ändå ett piggt och spelsuget Syrianska som stod för en bra insats, där man kan ta med många positiva bitar in till de kommande seriespelet. Både Daniel Johansson och Sharam Said visade prov på både spelförståelse och fina fötter på det centrala mittfältet, samtidigt som Dennis Olsson fick ta hand om det fysiska spelet i en roll som passar honom bra. Behnam Olfat ska också plussas för sättet han löste vänsterbackspositionen på. 

 

Ett sista test väntar Syrianska innan seriepremiären när försäsongen ska avrundas med ett genrep mot Eskilstuna City på bortaplan i helgen. Förhoppningsvis kan man matcha ett par av de spelare som vilades denna eftermiddag, och få till en jämnare insats över 90 minuter plus stopptid. De rödgula skulle nog behöva fixa ett bra resultat för att fylla på självförtroendeförrådet inför premiären mot GUSK den 9:e april.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - VÄRMBOLS FC                                                    2-3 (1-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (16) Josef Akpinar

2-0 (57) Sasa Plavsic

2-1 (75) självmål

2-2 (84) Simon Eklöf

2-3 (87) Martin Lindgren

Avslut: 10-8 (5-2)
Avslut på mål: 6-6 (2-2)
Hörnor: 4-5 (2-3)
Offside: 4-2 (3-1)

Gula kort:

 

Anton Eriksson, Värmbol (59)

Dennis Olsson, Syrianska (63)

Röda kort: -
Publik: 75
Domare: Patrik Sand, Västerås

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Patrik Öhman (45 Sebastian Karacan) - Behnam Olfat, Jàn Marcin (72 Viktor Tsouplakis), Rigest Hysko, Michal Habànek (72 Simon Grassi) - Daniel Johansson - Josef Akpinar (72 Alexander Bladh), Sharam Said (70 Mikael Zaytoun), Dennis Olsson, Jonathan Bahar (72 Lucas Özgün) - Sasa Plavsic (64 André Garabet)

 

Ej inbytta ersättare:

Marcel Kaya

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});