#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tabelltvåan gästar Parken

 

 

Syrianska tog sig ur formsvackan i och med 3-0-segern mot GUSK tidigare i veckan. Under söndagen väntar nytt uppländskt motstånd på hemmaplan då tabelltvåan BKV Norrtälje gästar Parken. De rödgula hoppas kunna hålla poängmaskinen varm - men även denna gång tvingas man möblera om en del i sitt lag.

Höll tätt bakåt senast och är fortsatt obesegrade hemma

Trots en stukad trupp lyckades Syrianska ta sig samman och komfortabelt hemmabesegra Gamla Upsala i måndags. Segersiffrorna skrevs till klara 3-0, där främst det faktum att man lyckades spika igen bakåt var ett skönt besked efter tolv insläppta de två första matcherna efter sommaruppehållet. Sasa Plavsic nätade först från straffpunkten innan han spelade fram Jonathan Bahar till sitt fjärde mål på två matcher. Portugisiske nyförvärvet Eldon Martins-Maquemba hoppade in och punkterade matchen med sitt 3-0-mål med kvarten kvar - och vinsten var inte på något sätt hotad.

 

Syrianska har hittills under säsongen varit starka hemma på Parken där man som enda lag i serien är obesegrade på sin hemmaplan. Samtliga fyra lag som placerar sig över de rödgula i tabellen ska besöka Parken under hösten - och först ut av dessa är tabelltvåan BKV Norrtälje som gästar under söndagskvällen. För Syrianskas del gäller det att man fortsätter på den inslagna vägen och ser till att man inte halkar tillbaka i den formsvacka man förhoppningsvis tagit sig ur - samtidigt som poängkontot behöver utökas för att få till en spännande höst där man så länge som möjligt ska ha någonting att spela om.

 

Även i denna match tvingas Syrianska att möblera om i sitt lag då varken Samuel Barlay, Rodi Mahmoud, Behnam Olfat eller Michal Habànek finns tillgängliga. Glädjande är dock att både Igor Paldan och Pavol Orolìn kliver in i truppen igen - tillsammans med målvakten Viktor Göranzon som missat de två senaste matcherna. Hur huvudtränare Kalle Granath väljer att formera sitt lag är ännu oklart och återstår att se under söndagskvällen.

 

Har gjort flest lag i serien - med skytteligaledaren i laget

För tredje matchen i följd står ett uppländskt lag för motståndet - denna gång tabelltvåan BKV Norrtälje som under söndagskvällen gästar Parken. BKV går mot sin mest framgångsrika säsong på många år, och ser ut att på allvar utmana om seriesegern under hösten. Upplänningarna är obesegrade i åtta raka omgångar, och kommer till spel med en 5-0-seger mot jumbon VIK i bagaget. Att man gör fem mål framåt mot just VIK är kanske inte något att höja på ögonbrynen åt, men faktum är att Norrtälje är det i lag i serien som gjort flest mål - hela 37 stycken vilket är ett imponerande facit.

 

Lagmaskinen BKV tränas precis som de senaste säsongerna av Peter Hautalahti som har en spelartrupp som varit mer eller mindre identisk under många års tid - och att roslagsklubben byggt sitt lag kring kontinuitet är knappast en hemlighet. Storstjärnan i detta BKV är anfallaren och lagkaptenen Andreas Bellander som har något av en fri roll i lagets offensiv där det mesta byggs kring honom. Nu har visserligen Bellander varit skadad en tid, men då har istället Emil Skogh klivit fram och dragit ett stort lass i BKV's anfallsspel. AIK-fostrade Skogh toppar tämligen ohotat skytteligan med sina 15 mål, och har förutom sin målproduktion utmärkt sig med en fet diss i lokaltidningen mot den allsvenska storklubben där han menade att det "var en befrielse att få lämna AIK". I övrigt måste underskattade Brwa Pishdari och de två mittbackarna Noi Olafsson och Oskar Kiianlinna ses som nyckelspelare i detta BKV.

 

BKV Norrtälje och Syrianska har drabbats samman i flera märkliga och jämna matcher de senaste säsongerna, där det lag som varit bäst oftast gått tomhänta ur kamperna. Under fjolåret vann Syrianska med matchens enda mål i Norrtälje trots att man mer eller mindre var helt utspelat - samtidigt som BKV segrade i returmötet i Västerås där de rödgula var klart bättre och hade en 2-0-ledning med sig in i slutminuterna. Denna säsong möttes lagen i Roslagen i april. Syrianska både förde spelet och skapade de hetaste målchanserna, men BKV drog det längsta strået efter att ha avgjort med en sen - och väldigt billig - straffspark efter att de rödgula varit en man kort under en längre tid.

 

Söndagens möte lagen emellan känns på förhand högintressant och sevärt, och förhoppningsvis kan Syrianska få revansch efter den snöpliga förlusten i våras. Värt att notera inför matchen är också att BKV så sent som i onsdags cupspelade mot division 3-laget IFK Haninge - en match som gick till förlängning där upplänningarna vann efter ett avgörande i 119:e minuten och fixade ett hemmamöte mot allsvenskt motstånd senare i höst.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - BKV Norrtälje

Matchdag: Söndag 7:e augusti
Avspark: 18:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Suhel Youssef, Sollentuna
Senaste möte: BKV Norrtälje - Syrianska IF 1-0 (23/4-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});