#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Kontraktet ska säkras på Parken

 

 

Under större delen av hösten har Syrianska haft ett tryggt och behagligt avstånd ned till bottenstriden - och under måndagskvällen kan kontraktet definitivt säkras via en hemmaseger mot tabellfyran Arameisk-Syrianska. Gästerna har fortfarande en teoretisk chans att nå seriesegern, om än en ytterst liten sådan.

En trepoängare från säkrat kontrakt

Syrianska fick en jobbig start i bortaderbyt mot Skiljebo (1-1) förra helgen. SSK tog kommandot i matchinledningen och redan efter tio minuter var en hemmaledning noterad. Därefter ryckte Syrianska upp sig och med viss hjälp av en tidig SSK-utvisning hittade man in i matchen – men det dröjde ändå innan inhoppande Lucas Özgün kunde kvittera med sitt första mål i seniorsammanhang. 1-1-krysset var i det stora hela ett rättvisande resultat då inget av lagen egentligen förtjänade mer än en poäng. Det oavgjorda resultatet innebär att SSK inte lyckats vinna mot Syrianska på tio år, en svit som måste svida lite extra för de gulsvarta från ”fel” sida av staden.

 

Poängen innebär också att det för Syrianskas ges en möjlighet att definitivt säkra kontraktet på hemmaplan under måndagen då tabellfyran Arameisk-Syrianska gästar. Truppen dras fortfarande med en del skador och skavanker, men man ska nog ändå komma till spel med ett slagkraftigt lag. Vänsterbacken Dennis Persson är tillbaka efter avstängning och i övrigt ska det nog inte vara några större förändringar jämfört med den trupp som matchades mot Skiljebo förra helgen. För Syrianska handlar det om att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt, och kanske till och med klättra någon placering i tabellen där just SSK ligger närmast över. Slutomgångarna får ses som ett avstamp inför nästa säsong och självklart vill man få med sig en del positiva vibbar från året som gått.

 

Har en liten chans att nå seriesegern

Det är alltså topplaget Arameisk-Syrianska från huvudstadsförorten Botkyrka som står för motståndet under måndagskvällen – ett lag som teoretiskt sätt fortfarande har chans på seriesegern även om vägen dit inte är helt spikrak i praktiken. Mötet med Syrianska blir en måstematch där en trepoängare krävs för att drömmen om avancemang inte ska rinna ut i sanden.

 

Arameisk-Syrianska är nog det lag med mest offensiva kvaliteter i Division 2 Norra Svealand och man har hittills gjort näst flest mål i serien. Huvudtränare Albert Krasniqi har många individuellt skickliga spelare till sitt förfogande där fjolårets skytteligavinnare i Division 1 Norra – anfallaren Sencer Soguk – tillsammans med duktige Stefan Ostojic har framträdande roller. Även skicklige Cristian González på mittfältet är en nyckel i Arameiskas spel. Under sommaren har man också förstärkt med målvakten Gabriel Bulut som spenderat många år i Norrettan med både BK Forward och numera nedlagda Valsta Syrianska.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Arameisk-Syrianska IF

Matchdag: Måndag 21:a september
Avspark: 19:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge
Senaste möte: Arameisk-Syrianska IF - Syrianska IF 1-2 (31/5-15)

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});