#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska vände och vann

 

 

Syrianska var långt ifrån en toppinsats - men kunde ändå fixa en ny trepoängare då Strömsberg 3-1-besegrades hemma på Arosvallen. Man var dock illa ute i den första halvleken där gästerna var piggast och tog ledningen, men de rödgula vände på steken och vann till slut komfortabelt efter dubbla mål av Jontahan Bahar och ett av Karzan Azizi.

När Syrianska tog emot bottengänget Strömsberg under måndagskvällen matchade huvudtränare Kalle Granath samma startelva som i 2-1-segern mot Upsala IF förra veckan. I sommarsolen på Arosvallen var siktet inställt på en ny trepoängare - något man till slut också fixade. Men vägen dit var inte direkt spikrak.

 

Bortalaget Strömsberg, som hade släppt in fyra mål under de första 20 minuterna av förra omgångens möte med Arameisk-Syrianska, var på tårna direkt i matchinledningen och skulle inte sälja sig särskilt billigt denna gång. Syrianska kom däremot helt snett in i matchen, och ingenting tycktes fungera till en början. Passningar slogs bort till både höger och vänster, samtidigt som felbeslut radades upp efter varandra i både offensiven och defensiven. Strömsberg tackade och tog emot och när gästernas Tobias Lööf satte 0-1 i den 24:e minuten var det knappast någon som kände att målet kom ologiskt.

 

Ologiskt kom däremot Syrianskas kvittering dryga tio minuter senare. De rödgula hade knappt skapat någonting i offensiv väg då Karzan Azizi hittade Jonathan Bahar i djupled. 18-årige Bahar tvekade inte när han tryckte dit 1-1 i nättaket och hemmalaget hade fått en fribiljett in i matchen. Kvitteringen gav rödgul energi och av bara farten kom också ett ledningsmål. Denna gång var det Azizi själv som skulle noteras som målskytt, när anfallaren Allan Kosik stod för framspelningen.

 

Syrianska hade, trots en i stora delar riktigt usel första halvlek, med sig en 2-1-ledning i paus. I ärlighetens namn så var Strömsberg det bättre laget sett till halvleken i sin helhet och hemmaledningen var inte helt logisk. De rödgula sprattlade till under slutminuterna och det räckte för att vända underläget.

 

I den andra halvleken tog Syrianska sig i kragen och spelade upp sig rejält. Nu var det hemmalaget som kontrollerade händelserna ute på naturgräset och Strömsberg tycktes inte ha samma energi som innan paus. När gästerna inte lyckades sätta sitt höga presspel kunde de rödgula enkelt bolla sig förbi och skapa numera överlägen i offensiven. Efter ett mönsteranfall kunde Jonathan Bahar göra sitt andra mål för kvällen och punkterade matchen med att trycka dit 3-1 från nära håll. Det var Dennis Olsson som hittade ut till Allan Kosik - som gjorde en av säsongens bättre insatser - och anfallaren stod för sin andra assist med en vacker framspelning till målskytten Bahar.

 

Hemmalaget fick därefter en ganska bekväm resa mot en ny trepoängare. Strömsberg hade en del boll och försökte få till en reducering utan att skapa de riktigt farliga målchanserna, samtidigt som Syrianska hade jätteytor i sina spelvändningar och kunde mycket väl ha tryckt dit ytterligare någon boll framåt. Housnein Agodomou hann med ett par fna ingripanden och i offensiven skulle man bränna ett par kontringar innan huvuddomare Kalle Jansson från Örebro blåste av tillställningen. De rödgula gjorde ingen superinsats men fick, efter lite om och men, full koll på drabbningen och lyckades spela hem en viktig hemmaseger.

 

I och med segern så klättrar Syrianska ytterligare ett hack i tabellen och har därmed skaffat sig ett behagligt glapp ned till bottenstriden. Ska man syna tabellen riktigt noga kan man notera att de rödgula har tagit in hela fem poäng på serieledande Enskede de två senaste omgångarna - och är numera "bara" fem pinnar efter serieettan. Visserligen är det många lag som trängs däremellan, men Syrianska har ändå fått till ett läge där man kan småsmyga bakom topplagen och utan någon som helst press inrikta sig på att få till en så bra slutplacering som möjligt. Nu på lördag väntar nästjumbon Avesta på bortaplan - en match där Syrianska kan kliva ut med luft under vingarna mot ett lag som har kniven mot strupen.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - STRÖMSBERGS IF                                               3-1 (2-1)

Mål:

 

 

 

0-1 (24) Tobias Lööf

1-1 (37) Jonathan Bahar

2-1 (41) Karzan Azizi

3-1 (70) Jonathan Bahar

Avslut:

15-15 (7-10)

Avslut på mål: 9-9 (5-4)
Hörnor: 1-4 (1-2)
Offside: 4-1 (3-1)

Gula kort:

 

 

 

 

Jonathan Bahar, Syrianska

Roni Ali, Strömsberg

Tobias Lööf, Strömsberg

Alexander Persson-Njie, Syrianska

Samuel Barlay, Syrianska

Röda kort: -
Publik: 422
Domare: Kalle Jansson, Örebro

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});