#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tredje raka trepoängaren

 

 

Syrianska tog full pott i det tuffa bortamötet mot fjolårstvåan Gamla Upsala under lördagseftermiddagen. Allan Kosik blev matchvinnare med drabbningens enda mål - ett friläge som förvaltades på bästa sätt i den 59:e minuten - när Syrianska inkasserade tredje raka trepoängaren.

En del skador och sjukdomar störde Syrianska inför lördagens bortamöte med Gamla Upsala och huvudtränare Kalle Granath tvingades till ett par justeringar i sitt lag. Mötet med fjolårstvåan var också årets första match på naturgräs för de rödgula som inledningsvis hade vissa problem med att hantera det svårspelade underlaget. Efter en stabil laginsats tog man ändå en ny trepoängare i en match där skönspelet lyste med sin frånvaro.

 

En avvaktande matchinledning, där båda lagen mest kände på varandra, blev till en avvaktande halvlek. Varken GUSK eller Syrianska hade initiativförmågan eller kreativiteten för att vara spelförande och sällan blev det farligt inne i straffområdena. Underlaget tvingade lagen att många gånger spela både högt och långt istället för att rulla bollen efter marken, vilket gjorde att duellspelet fick en avgörande faktor. Där stod Syrianska upp bra och det stabila mittlåset med Rigest Hysko och Robin Blommé vann det mesta i luften samtidigt som Samuel Barlay tog hand om de flesta andrabollarna. Barlay var också den som hade Syrianskas farligaste chans innan paus - en nick tätt utanför den ena stolpen efter Dennis Persson's hörna från höger. GUSK's hetaste läge kom på stopptid när Martin Östlund dundrade bollen någon meter över ribban efter lite strul i bortaförsvaret.

 

Den andra halvleken blev även den spelmässigt jämn där inget av lagen hade några längre perioder av bollinnehav. Syrianska var ändå det lag som var vassast i sin offensiv och man skrapade ihop ett par chanser - bland annat ett friläge som Alexander Persson-Njie bommade - innan målet kom i den 59:e minuten. Persson-Njie hittade en djupledslöpande Allan Kosik med ett instick och anfallaren gjorde inga misstag när han placerade bollen mellan hemmamålvakten Alexander Garcia's ben till 0-1. Med handen på hjärtat ska man nog erkänna att man hade lite flyt med en lurig studs som gjorde att passningen nådde fram, annars hade den säkerligen stoppats av GUSK-försvaret.

 

Med dryga halvtimmen kvar kontrollerade Syrianska det mesta av händelserna ute oå naturgräset. Ett disciplinerat och välorganiserat försvarsspel avväpnade GUSK-attackerna gång på gång, och det blev aldrig riktigt farligt framför stabile Housnein Agodomou i mål. Närmare än de två hörnor man hade - den sista på stopptid - kom inte GUSK och faktum är att det kändes betydligt giftigare när Syrianska hotade i sina spelvändningar än när hemmalaget försökte etablera tryck.

 

Syrianska kammade hem en ny fullpoängare där en stark laginsats bäddade för segern. Att ta en vinst på bortagräs mot ett erkänt svårspelat Gamla Upsala - som på ett och ett halvt år bara förlorat en enda hemmamatch - är imponerade. Spelmässigt nådde man inte alls sin fulla kapacitet - kanske med anledning av det ojämna underlaget - men så länge poängen rullar in finns det ingen anledning att anmärka på det. Det känns som om de rödgula verkligen hittat rätt i sitt försvarsspel där ytterligare en match där motståndarna knappt skapar en målchans kan bockas av. 

 

Med tio inspelade poäng hänger Syrianska på den skara av lag som huserar i tabelltoppen. Härnäst väntar en tippad toppkandidat, huvudstadslaget Enskede IK, i ett hemmamöte redan på onsdag kväll. Enskede har en namnstark trupp och är nog det lag som i sina främsta stunder presterat bäst fotboll så här långt. Det kan säkerligen bli en sevärd drabbning då man gästar ett formstarkt Syrianska.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

GAMLA UPSALA SK - SYRIANSKA IF                                            0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (59) Allan Kosik
Avslut: 7-10 (6-4)
Avslut på mål: 2-3 (1-1)
Hörnor: 2-4 (0-2)
Offside: 2-1 (1-0)

Gula kort:

 

 

 

 

Allan Kosik, Syrianska (45)

Sheriff Suma, Syrianska (56)

Patrick Bolin, GUSK (58)

Robin Blommé, Syrianska (61)

Patrik Källsten, GUSK (78)

Röda kort: -
Publik: 211
Domare: Adis Cosic, Eskilstuna

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});