#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska tog ny trepoängare

 

 

Syrianska hemmabesegrade nykomlingen Avesta AIK under lördagseftermiddagen - utan att på något sätt imponera. De rödgula var snäppet vassare än dalalaget, som ändå var med resultatmässigt en bit in i den andra halvleken. Alexander Persson-Njie, Dennis Persson och Sheriff Suma stod för målen i 3-1-segern.

Efter bortavinsten mot Strömsberg (1-0) förra helgen hade de rödgula siktet inställt på att plocka en ny trepoängare när nykomlingen Avesta AIK gästade Swedbank Park under lördagen. Huvudtränare Kalle Granath fick möblera om en del i sin startelva när försvararen Rigest Hysko vilades som en säkerhetsåtgärd efter känningar i ena ljumsken, samtidigt som Kevin Sharro fick inleda på bänken efter att ha varit sjuk i veckan. Gabriel Medina klev in som högerback när Mattias Florén tog steget in och ersatte Hysko i mittbackslåset, och 17-årige Rodi Mahmoud startade på mittfältet istället för Sharro.

 

Syrianska inledde visserligen trevande, men efter ett par sömniga minuter fick man fart på benen. Det mesta av spelet förlades på gästande Avestas planhalva där de rödgula trillade boll utan att skapa några farligheter. Istället var det Avesta som kom i matchens första målchans när man stack upp i en spelvändning efter defensivt slarv i hemmalaget. Avslutet skapade dock inga större problem för stabile Housnein Agodomou i målet.

 

De rödgula skulle så småningom förvandla sitt bollinnehav till offensiva lägen och i den 22:a minuten kom också 1-0. Bollen spelades i djupled mot en klart offsidestående Alexander Persson-Njie som höll sig undan och släppte läget till Allan Kosik som kom löpandes bakifrån. Avestaförsvaret ställdes och hamnade på efterkälke när Kosik var den som istället blev bollförande. Syrianskaanfallaren hittade därefter Persson-Njie snett inåt bakåt och 1-0 var ett faktum.

 

Hemmalaget hade ett par chanser att utöka sin ledning - Rodi Mahmoud var närmast med ett avslut tätt utanför stolpen - men 1-0 stod sig till halvtid.

 

Avesta gjorde ett byte redan i pausvilan där en övertänd Samson Gabriel - som mycket väl kunde ha åkt på sitt andra gula kort vid både ett och två tillfällen i den första halvleken - klev av och ersättes av rutinerade Christian Gauffin. Gästerna fick också en smakstart när man bjöds in i matchen med en straffspark efter bara ett par minuter. Huvuddomare Kalle Jansson från Örebro tog ett korrekt beslut när Syrianska agerade minst sagt klumpigt inne i egen box. Johan Lindgren var säkerheten själv när han placerade dit kvitteringen i den 49:e minuten.

 

Bortalaget hade därefter en period med lite övermodighet där många bolltapp i känsliga lägen blev till situationer där Syrianska kunde attackera fyra mot tre, tre mot två och i vissa fall två mot en. De rödgula tog allt annat än tillvara på dessa lägen och stundtals var passningsprocenten anmärkningsvärt låg. Trots en något sönderryckt matchbild, med massor av av avblåsningar och spelstopp, skulle ändå ett ledningsmål för Syrianska komma. Västerbacken Dennis Persson tog sig fram på offensiv planhalva och drog till med sin vänster - rakt upp i det bortre krysset! Ett riktigt vackert mål som gav Syrianska energi inför de avslutande tjugo minuterna plus stopptid.

 

Det dröjde inte länge innan även 3-1 satt i nät. Alexander Persson-Njie hittade fram till Sheriff Suma med ett instick och Sumas avslut, som knappt hade styrfart, rullade långsamt över mållinjen tätt intill den ena stolpen. Syrianska hade även lägen för ett fjärde - och kanske till och med ett femte - mål utan att vara speciellt lyckosamma när chanserna dök upp. En bortareducering låg aldrig riktigt nära och de rödgula kunde, utan några större problem, spela av matchen och säkra en ny trepoängare.

 

Trots 3-1-segern var Syrianskas insats inget utöver det vanliga. Man gjorde vad man skulle och inte mycket mer än så. I det stora hela var trepoängaren både välförtjänt och rättvisande, även om Avesta var med resultatmässigt en bit in i den andra halvleken. Det offensiva spelet kan vässas ytterligare ett par snäpp, men försvarsmässigt stod man återigen för en hyfsat stabil prestation. Avesta ska inte heller de skämmas för sin insats. Dalalaget är svårspelade och kan mycket väl ställa till det för många lag i den här serien.

 

Med sju inspelade poäng efter fyra avverkade omgångar har Syrianska ett bättre facit än vid den här tidpunkten ifjol. Samtidigt finns det mer att hämta från detta rödgula lag som nästa helg reser till Uppland för tredje bortamatchen i följd. För motståndet står fjolårstvåan Gamla Upsala SK i ett svårspelat bortamöte där Syrianskas poängjakt fortsätter.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - AVESTA AIK                                                       3-1 (1-0)

Mål:

 

 

 

1-0 (22) Alexander Persson-Njie

1-1 (49) Johan Lindgren, straffspark

2-1 (71) Dennis Persson

3-1 (79) Sheriff Suma

Avslut: 14-3 (6-2)
Avslut på mål: 5-3 (2-2)
Hörnor: 4-2 (2-0)
Offside: 2-1 (2-1)

Gula kort:

 

 

 

 

Sheriff Suma, Syrianska (24)

Samson Gabriel, Avesta (30)

Alexander Persson-Njie, Syrianska (38)

Samuel Barlay, Syrianska (80)

Gabriel Medina, Syrianska (85)

Aram Abed (90+4, 90+5)

Röda kort: Aram Abed (90+5)
Publik: 376
Domare: Kalle Jansson, Örebro

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});