#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tungt poängtapp på stopptid

 

 

Det mesta talade för en rödgul trepoängare när inhoppande Gabriel Medina gjorde 1-0 i hemmaderbyt mot Skiljebo - men i den sjätte (!) stopptidsminuten sprattlade gästerna till och fixade en kvittering. Tyvärr svärtades derbydrabbningen ner av oerhört tråkiga scener efter slutsignalen.

Syrianska kom till spel i onsdagens derby mot Skiljebo med sikte på att bryta den mörka hemmatrenden. Med både Robin Blommé och Dennis Persson tillbaka i startelvan efter avstängningar kunde huvudtränare Kalle Granath matcha en mer eller mindre ordinarie trupp. Viktiga poäng fanns i potten där båda lagen hade en bra möjlighet att haka på i tabelltoppen vid seger.

 

Hemmalaget tog kommandot direkt i matchinledningen och under stora delar av den första halvleken var det Syrianska för hela slanten - och lite till. De rödgula dominerade fullständigt mot ett passivt Skiljebo som inte riktigt hängde med i tempot. Under de första tjugo minuterna hann Syrianska med att bränna fyra-fem jättelägen - där mittfältaren Alexander Persson-Njie stoppades av bortakeepern Philip Sunell tre gånger om. Allan Kosik var även han riktigt nära att näta då han skarvade Rigest Hyskos nick, men en Skiljeboförsvarare hann med att rädda på mållinjen i sista stund.

 

Syrianskas första halvlek var riktigt bra. Många fina kombinationer i anfallsspelet och ett högt tempo ställde till med stora problem för SSK, som inte alls var med på noterna så här långt. Med en någorlunda effektivitet hade Syrianska nog haft både 1-0 och 2-0, och kanske till och med 3-0, i nät. Istället fick lagen gå till halvtidsvila med ett mållöst resultat, vilket SSK med all säkerhet var mest tacksamma för.

 

Efter paus blev det av någon konstig anledning en rejäl scenförändring. Syrianska tappade mycket av det spel man hade under matchens första halva och bjöd istället in gästerna i matchen. SSK hade visserligen höjt sig något snäpp, men det var nog snarare så att Syrianska föll tillbaka i någon form av falsk trygghet efter den första halvlekens totaldominans.

 

Målchanserna var lätträknade i den andra halvleken. Dervis Grabus prickade ribbans överkant för SSK och Syrianska hade ett par halvdana lägen som sånär kunde ha resulterat i målprotokollet. Med dryga kvarten kvar växlades tempot upp på nytt och då dröjde det inte länge innan bollen till slut låg i nät för Syrianska. Inbytte Gabriel Medina snappade upp en retur när Philip Sunell räddade Allan Kosik's jätteläge - och efter lite trassel skickade mittfältaren in bollen till 1-0 för de rödgula.

 

Där och då kändes det som om Syrianska gick mot en stabil trepoängare. Skiljebo tilläts ha en hel del boll utan att för den delen skapa några riktigt heta lägen för en kvittering. När klockan tickade in i den femte stopptidsminuten skulle gästerna få en möjlighet när man tilldömdes - till synes billigt - en frispark utanför Syrianskas straffområde. Med mycket folk i muren såg hemmamålvakten Housnein Agodomou ut att vara något skymd när Karwan Safari tryckte till. Safari - som dittills hade varit totalt osynlig - fixade en SSK-kvittering som en blixt från klar himmel när hans avslut gick via stolpen och in till 1-1.

 

Bortakvitteringen var mer eller mindre det sista som hände innan slutsignalen. Poängen delades lika mellan lokalkonkurrenterna - en poäng som av Skiljebo inte kan ses som något annat än en bonus samtidigt som Syrianska får gräma sig över en tappad seger. Med risk för att uppfattas som färgad måste man ändå påstå att det här var en match som Syrianska skulle ha avgjort redan innan paus. De rödgula dominerade fullständigt och brände jätteläge efter jätteläge - men tappade därefter initiativet efter paus och bjöd in ett dittills utspelat SSK in i matchen. De brända poängen till trots klättrar Syrianska upp till en fjärdeplats i tabellen, fyra poäng efter nya serieledaren Sandviken. Man får glädjas åt att ett par andra resultat gick lagets väg när man själva ställde till det för sig. Redan på måndag väntar en ny hemmamatch och ett nytt derby då formtoppade Västerås IK gästar Swedbank Park.

 

Sist med inte minst: oerhört tråkiga scener avrundade kvällens derbydrabbning. Efter slutsignalen uppstod tumult mellan båda lagens spelare och ledare som slutade med ett par gula kort och en utvisning av gästernas Karwan Safari - och tyvärr råkade Syrianskamålvakten Housnein Agodomou illa ut när anhängare till bortalaget tog sig in på spelplanen. Klubben ber om att få återkomma gällande denna tragiska händelse, men kan bekräfta att en polisanmälan mot anhöriga till SSK-anfallaren Karwan Safari har upprättats gällande misshandel. Ett mycket olyckligt avslut på ett annars väldigt sevärt lokalderby.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - SKILJEBO SK                                                      1-1 (0-0)

Mål:

 

1-0 (73) Gabriel Medina

1-0 (90+6) Karwan Safari

Avslut: 12-7 (8-2)
Avslut på mål: 7-4 (5-0)
Hörnor: 7-2 (4-0)
Offside: 4-1 (1-0)

Gula kort:

 

 

 

 

 

 

 

Philip Lannebris, Skiljebo (23)

Eddie Johansson, Skiljebo (45)

Samuel Barlay, Syrianska (51)

Alexander Persson-Njie, Syrianska (64)

Jonatan Partin, Skiljebo (66)

David Hasler, Syrianska (90)

Karwan Safari, Skiljebo (90+6)

Dennis Persson, Syrianska (90+6)

Röda kort: Karwan Safari, Skiljebo (90+6)
Publik: 674
Domare: Patrik Magnetorp, Nyköping

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});