#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Formen ska vässas ytterligare

 

 

Syrianska fick till ett välbehövligt trendbrott då årets första seger - 1-0 hemma mot Sundbyberg - inkasserades i onsdags. Under lördagseftermiddagen får de rödgula chansen att vässa formen ytterligare. Division 3-laget MD FF Köping gästar Parken i en match där Syrianska är fortsatt hårt skadedrabbat.

Fortsatt ett hårt skadedrabbat rödgult lag

Onsdagskvällens hemmaseger mot ett spelskickligt Sundbyberg (1-0) var välbehövlig för det rödgula självförtroendet. Resultaten i försäsongsmatcherna har varit en besvikelse, och även om en 1-0-seger mot ett division 3-lag inte får seriekonkurrenterna att darra avsevärt så var vinsten - och insatsen i sig - ett klart steg i rätt riktning. Sundbyberg var faktiskt ett bra mycket bättre lag än förväntat och även om Syrianskas seger var tämligen komfortabel var motståndet en bra värdemätare.

 

Tio (!) spelare saknades i den rödgula matchtruppen senast och även om skadeläget ljusnat något under veckan förväntas frånvarolistan inför lördagens match av liknande längd. Att en trupp dras med en del skavanker under försäsongen är inte direkt ovanligt, men självklart hade man hoppats att förutsättningarna för att spela ihop ett lag inför seriepremiären varit bättre.

 

Även i detta försäsongsmöte finns provspelande målvakter med i matchtruppen, och även ytterligare någon spelare kommer att testas under lördagen. Klubben börjar närma sig en fulltaglig trupp och förhoppningsvis kan fokus läggas på att sammansvetsta truppen - både socialt och spelmässigt - under de kommande veckorna.

 

Gick skilda vägar med nya huvudtränaren i veckan

För lördagseftermiddagens motstånd står alltså division 3-gänget MD FF Köping - ett lag som haft en strulig försäsong och som i veckan gick skilda vägar med sin nytillsatta tränare Conny Johansson. Anledningen till separationen ska ha varit att klubben inte kunde leva upp till Johanssons högt ställda förväntningar. Johansson ansåg också att truppen inte var tillräckligt bra för att nå målsättningen att gå upp i division 2 - en målsättning som nu ska ha reviderats av klubben.

 

Ny huvudtränare för detta MD FF Köping är Andreas Ramzell - som under fjolåret agerade assisterande tränare i division 4-gänget Kolsva IF - och han har en tuff uppgift i att handskas med ett lag som var mer än belåtna efter en 0-3-förlust mot Skiljebo förra helgen. Man hade tydligen "manövrerade ut dom och hade full kontroll defensivt" trots tre insläppta mål bakåt. Nyckelspelare i detta MD FF är mittfältaren Johannes Skoglund och anfallarna Mikael Gustafsson och Simon Åkerström. Även målvakten Rasmus Karlsson kunde ha haft en tongivande roll om han inte varit så skadebenägen som han varit.

 

MD FF Köping står för övrigt för "Manager Dream Fotbollsförening" - ett namn som föregångaren Köping FF tog inför fjolårssäsongen då ett datorspelsbolag gavs inflytande i föreningen med poster i styrelsen. Klubbfärgerna byttes ut med löftet att både rött och svart på något sätt skulle ingå även i fortsättningen, men så blev det inte då MD FF spelar i ett marinblått matchställ med vita detaljer. Datorspelsbolaget tillsatte även Tony Andersson som huvudtränare under fjolåret - han vars lag "alltid går upp" även om statistiken säger något helt annat - och trots en storsatsning med utländska importer föll man platt som en pannkaka och missade till och med kvalet efter 0-4 på hemmaplan i en avgörande match mot Sala FF i den sista omgången. Hur detta MD FF repat sig efter fjolårssäsongen återstår att se - kanske redan under lördagseftermiddagen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - MD FF Köping

Matchdag: Lördag, 14:e mars
Avspark: 15:30
Arena: Swedbank Park
Domare: Irfan Vukovic, Västerås
Senaste möte: Syrianska IF - MD FF Köping 3-1 (1/3-14)

 

 

 

Syrianska aiming for a new pre-season win when MD FF Köping - a club that's controlled by a local video game company - visit Swedbank Park this Saturday afternoon. Many players are still on the absence list because of injuries and illnesses, but the team that will be matched hopes for a new good performance at home.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});