#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska nollades i premiären

 

 

Syrianska åkte på en sur uddamålsförlust i seriepremiären mot ett för dagen väldigt starkt Gamla Upsala - som vann med matchens enda mål. GUSK startade klart bäst och tog också ledningen, men trots att de rödgula hade ett flertal heta chanser uteblev kvitteringen och man fick se sig både nollade och besegrade på Lötens IP.

Med ett flertal spelare tillbaka i matchtruppen efter skador och sjukdomar var det ett optimistiskt Syrianska som reste till Lötens IP i Uppsala för seriepremiär under lördagseftermiddagen. De rödgula kom dock snett in i matchen och blev minst sagt tagna på sängen av ett piggt GUSK med enormt mycket spring i benen i matchinledningen. Hemmalaget dominerade med ett kraftigt spelövertag, utan att för den delen rada upp klara målchanser. Man åt sig visserligare närmare och närmare ett ledningsmål - och ett hemmamål skulle också komma efter en riktigt tilltrasslad situation. Efter ett inspel från höger missade en framstormade GUSK-spelare bollen helt och hållet - och träffade istället bortabacken Jàn Marcin's smalben med en hård spark. Marcin blev liggande, och när de flesta rödgula väntade på en avblåsning dök GUSK's notoriske målskytt Mikael Mellberg upp på rätt plats vid rätt tillfälle och tryckte in 1-0 i den 23:e minuten. 

 

- De sparkar ner vår mittback och vi blir passiva samtidigt som deras kille skickar bollen i mål. Vi måste spela till domaren blåser i det läget. Nu kom det tyvärr ingen avblåsning, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath.

 

Matchens första 25-30 minuter var helt och hållet GUSK's, men Syrianska kunde mycket väl ha fått med sig en kvittering bara minuter efter baklängesmålet. En frispark lyftes in mot offensiv box där Daniel Johansson nickade bollen på sin egen överarm - som dock inte var utsträckt på något sätt - innan han skickade bollen i nät, men blev avblåst.

 

Inte alls långt senare inträffade en tuff duell mellan GUSK's Kyria Kambusi (för dagen på lån från superettaklubben Sirius) och Syrianskas Jàn Marcin där slovaken åkte på en otäck smäll mot ansiktet och tvingdes bryta matchen och få ambulansvård - självklart väldigt olyckligt, men smällen fungerade ändå som en väckarklocka för de rödgula som bröstade upp sig och jämnade ut spelet under första halvleks slutkvart.

 

GUSK-ledningen i halvtid var inte på något sätt orättvis, men efter paus repade sig Syrianska och spelade upp sig rejält. De rödgula flyttade fram positionerna samtidigt som hemmalaget inriktade sig på att försvara sin ledning och satsa på kontringar. Syrianska hade ett flertal riktigt heta chanser till en kvittering, men man saknade det lilla extra i offensiv box. Rigest Hysko fick inte ordning på fötterna bara metern framför mållinjen och kort därefter drog inbytte Pavol Orolìn till med ett tungt avslut som den duktige hemmakeepern Niclas Hedström räddade nere vid stolproten. På returen lyckades inte Sasa Plavsic få bollen över den liggande Hedström som stod för en ny svettig räddning. Även mittbacken Igor Paldan var nära att näta men från ett läge inne i GUSK's straffområde drog slovaken bollen tätt över ribban.

 

- Gör vi inte mål på de chanserna så vinner vi inga matcher. Bollen ville verkligen inte in.

 

Syrianska var ineffektivt när lägena dök upp, men så var också Gamla Upsala. Hemmalaget kunde mycket väl ha punkterat matchen vid någon av sina spelvändningar, Både Deniz Yaldir och målskytten Mellberg hade jättechanser att sätta spiken i kistan utan att lyckas - och istället skulle Syrianska få ytterligare möjligheter till en kvittering. Närmast var Dennis Olsson med en hårt skruvad frispark som seglade förbi samtliga spelare i straffområdet, men hemmakeepern Hedström var på tårna och räddade med fingertopparnas yttersta spets precis intill stolpen.

 

- Skapar vi lika många chanser i nästa match utan att göra mål, då blir jag orolig.

 

Förutom en rad av missade målchanser åt båda hållen präglades den andra halvleken av ett fysiskt, och stundtals vårdslöst, spel. Gamla Upsala drog på sig fem (!) varningar för sena, ovårdade och en del riktigt fula tacklingar - och både en och två av dessa kunde mycket väl ha resulterat i röda kort. Pavol Orolìn och Michael Kamau åkte båda på brutala satsningar med dobbar i knähöjd som "bara" gav gula kort till de inblandade hemmaspelarna.

 

GUSK's omdiskuterade mål från den första halvleken blev matchens enda - och Syrianska åkte på en sur uddamålsförlust i seriepremiären. Gamla Upsala var det klart bättre laget under matchens inledande 25-30 minuter, men därefter var det ändå en ganska jämn tillställning. Hemmasegern var väl inte direkt orättvis, men Syrianska kunde med lite flyt ha fått med sig ett kryss från premiärmatchen. Jämfört med den senaste tidens försäsongsmatcher var den här insatsen ändå ett stort steg framåt. Även GUSK måste berömmas för sin insats. Upplänningarna verkar vara ett betydligt vassare lag än de senaste säsongerna, och kan mycket väl överraska i årets seriespel.

 

- Jag tycker ändå att vi har en del boll, tar initiativ och skapar en hel del chanser. Det känns så klart surt just nu, men det finns ändå en hel del positiva saker att lyfta fram från den här matchen, avslutar huvudtränare Kalle Granath vars lag ställs mot nykomlingen Håbo FF i hemmapremiären nästa måndag.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

GAMLA UPSALA SK - SYRIANSKA IF                                             1-0 (1-0)

Mål: 1-0 (23) Mikael Mellberg
Avslut: 11-11 (6-4)
Avslut på mål: 6-7 (2-2)
Hörnor: 3-5 (2-3)
Offside: 3-3 (0-1)

Gula kort:

 

 

 

 

 

Abir Karim, GUSK (49)

Deniz Yaldir, GUSK (51)

Destin Meshe, GUSK (89)

Anton Eriksson, GUSK (90+1)

Dennis Olsson, Syrianska (90+1)

Mikael Mellberg, GUSK (90+2)

Röda kort: -
Publik: 102
Domare: Nino Baresso, Södertälje

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Patrik Öhman - Behnam Olfat, Jàn Marcin (38 Sharam Said), Igor Paldan, Michal Habànek - Rigest Hysko - Daniel Johansson, Dennis Olsson - Josef Akpinar (68 Michael Kamau), Sasa Plavsic, Jonathan Bahar (56 Pavol Orolìn)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Attila Pinte, Marcel Kaya, Jaser Al-Mosawy

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});