#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Kryss med mersmak i årspremiären

 

 

Syrianska inledde försäsongsmatchandet med ett 1-1-kryss mot allsvenska Djurgårdens U21-lag - där de rödgula tog ledningen innan gästerna kvitterade med dryga kvarten kvar. Det var ändå hemmalaget som var närmast segern, men ett flertal heta chanser bommades i en förvånansvärt välspelad drabbning.

På ett småkyligt Parken premiärspelade ett till stora delar nytt Syrianska under lördagseftermiddagen. Allsvenska Djurgårdens U21-lag stod för motståndet när de rödgula testade sina vingar i matchspel för första gången i år - och det blev en rejäl värdemätare för hemmalaget som på grund av småskador och sjukdomar ställde över ett par spelare. DIF visade sig vara ett välskolat och väldigt spelskickligt lag, men de rödgula stod upp väl i en match som svängde rejält med två lag som ville framåt.

 

Syrianska mönstrade en 3-5-2-uppställning där Samuel Barlay, Michael Kamau och Marcel Kaya bildade förvarslinje framför Sebastian Karacan som tog plats mellan stolparna. Just defensiven var det som klaffade bäst då Djurgården - som stundtals hade ett rejält övertag sett till bollinnehav - blev mer eller mindre helt utan klara målchanser. Istället var de rödgula betydligt mer lyckosamma i sitt anfallsspel, där man gång efter gång kunde vinna boll högt upp i banan och ta sig till avslutslägen. Det var efter en av många offensiva bollvinster som Syrianska också tog ledningen. Hemmalaget pressade till sig bollen tätt utanför DIF-boxen där Lucas Özgün, som startade på topp, drog till med vänstern. Bortakeepern kunde dock rädda avslutet med fingertopparna upp i ribban, men på returen skickade en av Syrianskas provspelare in 1-0 i den 23:e minuten.

 

I en överenskommelse mellan lagen spelades matchen 3 x 30 minuter - vilket gjorde att man fick möjlighet att samla energi i pauserna och inte tappa allt för mycket i tempo. Djurgården var det vassare laget i mellanakten, utan att för den delen skapa några klara målchanser. Gästerna hade en hel del boll, men ett stabilt hemmaförsvar höll ordning och reda och stod i vägen för det mesta för stockholmarna. Syrianska släppte däremot på tyglarna i sin offensiv och flera gånger om borde 1-0-ledningen ha utökats. En rad riktigt feta lägen brändes, där bland annat dubbla ramträffar noterades i chansväg.

 

När man inte hade förmågan att stänga matchen med ett andra, och kanske till och med ett tredje, mål så skulle istället Djurgården till sist få dit en kvittering. Med dryga kvarten kvar letade sig ett välplacerat, om än inte allt för hårt, avslut upp i det bortre krysset till 1-1. Vid likaläge var det Syrianska som gick för segern under slutkvarten, men det ville sig inte och ett ineffektivt hemmalag fick nöja sig med ett kryss från försäsongspremiären.

 

1-1-krysset var ändå med mersmak - och med tanke på att man fortfarande är inne i januari, att truppen långt i från kan ses som spikad och att man valt att spela på ett helt annat sätt än tidigare så måste man påstå att det blev en förvånansvärt välspelad drabbning på Parken. Detta DIF-lag var en vass värdemätare och stod för ett välskolat och spelskickligt motstånd - men Syrianska höll jämna steg och var det lag som tveklöst lyckades skapa flest målchanser i en svängig match. Med matchpremiären avklarad som en klart godkänd sådan så kan man konstatera att man kommit en bit på vägen i säsongsförberedelserna, men att det fortfarande finns en del att jobba med innan seriestarten i april.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - DJURGÅRDEN U21                                         1-1 (1-0)

Mål:

 

1-0 (23) Provspelare

1-1 (74) 

Avslut: 16-5 (6-1)
Avslut på mål: 9-2 (4-0)
Hörnor: 5-6 (1-4)
Offside: 4-4 (2-2)

Gula kort:

-

Röda kort: -
Publik: 115
Domare: Samrend Heidaripak, Västerås

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Sebastian Karacan - Michael Kamau, Samuel Barlay (K), Marcel Kaya - Behnam Olfat (60 Provspelare), Daniel Johansson, Almir Zeqiri (72 Viktor Tsouplakis), Blend Sheiko (51 Rasmus Rönnholm), Josef Akpinar (66 Simon Grassi) - Lucas Özgün (46 Bubakary Fadika), Provspelare

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic (mv)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});