#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Kontraktet ska säkras i derbyt

 

 

Inför den näst sista omgången har Syrianska hamnat i en lurig sits där kontraktet ännu inte är säkrat - och helt plötsligt är läget pressat för ett formsvagt rödgult lag. I bortaderbyt mot redan nedflyttningsklara tabelljumbon VIK ställs man på prov där den långa förlustsviten måste brytas.

Har hamnat i ett pressat läge

Syrianska har levt i någon form av falsk trygghet i tron att man inte riskerade att bli inblandade i bottenstriden - men efter sju raka förluster har just så blivit fallet. Samtidigt som de rödgula under en längre period blivit helt utan poäng har flera andra resultat gått i fel riktning, och helt plötsligt står man där inför den näst sista omgången utan ett förnyat kontrakt i sina händer. Visserligen ska mycket till för att man ska bli tvingade till ett kvalspel, men risken finns och för att vara på den säkra sidan så bör de rödgula plocka poäng i lördagens derbymöte mot tabelljumbon VIK. 

 

Huvudtränare Kalle Granath har under en tid valt att låta en hel del yngre förmågor testa sina vingar i seriespelet, men när man nu fått kniven pressad mot strupen återstår det att se vilket lag som ställs på benen mot VIK. Klart är dock att en lång rad av tongivande spelare inte är tillgängliga med anledning av skador, men lyckligtvis har de rödgula lyckats hålla sig undan avstängningar och kommer att kunna matcha ett slagkraftigt lag.

 

Skulle vinna serien - åkte ur

Lokalkonkurrenten Västerås IK satsade inför säsongen på att ta hem seriesegern, i och med att man "inte behöver ha så jäkla duktiga fotbollsspelare". Framgångsreceptet skulle kort och gott vara att "springa och kämpa mycket". Sedan dess har det hänt en hel del hos de gulsvarta. Laget förlorade nio av de tio första matcherna och huvudtränaren Erik Acar fick lämna sitt uppdrag - och inte heller under ersättaren Remco Boere har man lyckats vända skutan mot avancemang till Division 1. VIK är redan cementerad som tabelljumbo och får istället ta nya tag i femteligan nästa säsong.

 

VIK har skramlat ihop ynka 13 poäng under året - men mer än hälften av dessa har inkasserats i derbymatcher som, likt ifjol, verkar vara det enda av betydelse för de gulsvarta. Trots att lokalkonkurrenten redan är degraderade lär Syrianska räkna med ett motstånd som kommer att göra sitt yttersta för att knäppa de rödgula på näsan. VIK har ett samarbetsavtal med stadens grönvita giganter VSK där man har möjlighet att låna in spelare till sina matcher - och det kan mycket väl vara så att ett flertal division 1-spelare finns med i laguppställningen till lördagsderbyt.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Västerås IK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 8:e oktober
Avspark: 14:00
Arena: Apalby IP
Domare: Martin Segerud, Kristinehamn
Senaste möte: Syrianska IF - Västerås IK 2-0 (16/6-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});