#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska föll ihop som ett korthus

 

 

Syrianska inledde bortamötet med Eskilstuna City piggt - men efter att hemmalaget något slumpmässigt tog ledningen en bit in i den första halvleken föll de rödgula ihop som ett korthus. City vann till sist med klara 5-0 (3-0) hemma på Tunavallen där gästerna agerade uppgivet under stora delar av matchen.

Med ett knepigt utgångsläge, då flera viktiga kuggar saknades, kom Syrianska till spel mot mittenlaget Eskilstuna City under lördagseftermiddagen. De rödgula fick klara sig utan skadade förstekeepern Felix Karlsson och både Samuel Barlay och Daniel Johansson. Ytterbacken Michael Kamau tvingades kasta in handduken redan under uppvärmningen - och huvudtränare Oziris Kadic tvingades möblera om en hel del i sitt lag inför drabbningen på ett soligt Tunavallen.

 

Syrianska startade, trots omständigheterna, relativt piggt. Även om man inte lyckades komma till ordentligt i sitt anfallsspel, så hade man full koll på händelserna och kontrollerade merparten av spelet. Citys offensiva försök raderades ut utan större bekymmer, och en viss optimism spred sig hos de rödgula. Ett olyckligt baklängesmål skulle dock ge matchen en rejäl vändning. Både Syrianskas mittförsvar och vikarierande målvakten Aleksandar Stevanovic kom snett in i en situation vid en till synes ofarlig djupledsboll, där vindsnabbe Michael Kargbo tog tillvara på läget och rullade in 1-0 i öppet mål. Bara minuter senare låg även 2-0 i nät sedan bortadefensiven misslyckats totalt med en offsidefälla, och återigen var Kargbo sist på bollen och blev målskytt.

 

Härifrån och framåt kan Syrianskas insats inte klassas som något annat än en riktigt dålig sådan. De rödgula föll ihop och agerade huvudlöst i många siuationer, där uppgivenheten var påtaglig. City tackade och tog emot och efter en hörna i den första halvlekens slutminuter dundrade Peyman Alkoyun in 3-0 i det bortre krysset - ett riktigt klassmål som bortakeepern Stevanovic inte alls kan lastas för.

 

I tremålsunderläge försökte Syrianska få till en uppryckning efter paus, men i ärlighetens namn så var försöket tämligen misslyckat. Alla former av struktur och organistation lyste med sin frånvaro, och City kunde tämligen enkelt spela av matchen utan att förta sig. Visserligen hade de rödgula ett par lägen fören reducering, men att City hann med att göra både 4-0 genom Kevin Ali och 5-0 då Aaron Zahui-Bazoukou nätade på stopptid var inte direkt ologiskt sett till antalet målchanser.

 

Ännu en storförlust med en hel del mål i baken var vad den här eftermiddagen resulterade i. Syrianska stod för en, till stora delar, uppgiven insats där City fick en tacksam uppgift utan att för den delen vara särskilt bra. Det hopplösa läget i tabellbotten påverkar självklart lagets självförtroende, men prestationerna bör inte kunna vara så låga som den här gången där alldeles för många spelare inte var i närheten av att nå en godkänd nivå. Förhoppningsvis kan man släppa tankarna från seriespelet för en stund då man under onsdagskvällen drabbas samman med Västerås SK i finalen i kvalet till Svenska Cupen - en match där de rödgula minst sagt har allt att vinna.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

ESKILSTUNA CITY FK - SYRIANSKA IF                                    5-0 (3-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (25) Michael Kargbo

2-0 (30) Michael Kargbo

3-0 (43) Peyman Alkoyun

4-0 (74) Kevin Ali

5-0 (90+2) Aaron Zahui-Bazoukou

Avslut: 19-7 (11-3)
Avslut på mål: 14-2 (7-0)
Hörnor: 6-2 (2-0)
Offside: 4-1 (2-0)
Gula kort:  
Röda kort:  
Publik: 107
Domare: Diako Behnam, Solna

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3): 

Aleksandar Stevanovic - Alex Bandick, Anel Bajramovic, Asmir Suljicic, Marcel Kaya - Skender Kaciku, Ayoub Abassi, Nikola Durovic (72 Muctaru Conte) - Bubakarry Fadika (70 Lucas Özgün), Tristan Watson, Rasmus Rönnholm (59 Jonathan Bahar)

 

Ej inbytta ersättare:

Kofi Appiah, Michael Kamau & Belmin Alic

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});