#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Säsongens sista hemmamatch

 

 

En inspelad poäng av 18 möjliga är Syrianskas facit de sex senaste omgångarna. Det är alltså ett formsvagt rödgult lag som under söndagen matchar hemma på Swedbank Park för sista gången denna säsong - tabelltrean Sollentuna står för motståndet.

Syrianska vill få till en värdig säsongsavslutning

Syrianska har säkrat kontraktet inför nästa säsong, men har haft problem med både skador och poängskörd de senaste omgångarna. Den är en tunn trupp som matchats nu på slutet och lyckligtvis har man hållit sig borta från både avstängningar och ytterligare skador - ett av få glädjeämnen när de inspelade poängen lyst med sin frånvaro.

 

Senast i bortamötet med kontraktsjagande Kvarnsveden var dalalaget betydligt hetare och Syrianska fick resa hem med en 2-3-förlust i bagaget. Visserligen bröt anfallaren Allan Kosik sin måltorka då han nätade två gånger om, men även denna gång blev de rödgula poänglöst. Två omgångar återstår av årets seriespel med söndagens hemmamöte med Sollentuna först ut, och förhoppningsvis kan Syrianska rycka upp sig och få till en värdig avslutning av säsongen. 

 

Truppläget är detsamma som inför mötet med Kvarnsveden, och Syrianska ska kunna komma till spel med en identisk matchtrupp som förra helgen. Huvudtränare Kalle Granath's valmöjligheter är begränsade, men de rödgula ska nog ändå kunna mäta sig med topplaget Sollentuna som står för söndagens motstånd. Huvudstadslaget vann för övrigt vårmötet lagen emellan med klara 5-1 efter att Syrianskaförsvararen Markus Hanna åkt på en utvisning redan i den fjärde minuten.

 

Topplag som sumpat chansen till seriesegern

Tabelltrean Sollentuna har, precis som tidigare år, haft en säsong som mest kan liknas vid en berg-och-dal-bana. Efter en knackig inledning vässade man formen och var länge med i kampen om seriesegern, men ett par svaga omgångar släckte avancemangsdrömmen definitivt. Sollentuna har en av seriens bättre trupper men man helt enkelt inte räckt till mot seriesegrande Enskede.

 

Fjolårets huvudtränare Anders Ungh ersattes till den här säsongen av Christer "Kitten" Mattiasson - med spelarmeriter från både landslaget och allsvenska klubbar som Elfsborg, AIK och Djurgården - som närmast kom från degraderade och konkursade Valsta Syrianska i Division 1 Norra. Nyckelspelare i detta Sollentuna är meriterade Mikael Thorstensson tillsammans med med trion David Gustafsson, Jens Åberg och Kalle Ramsell. Både Ramsell och Gustafsson har gjort tio mål vardera hittills och är lagets främsta målskyttar.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Sollentuna FF

Matchdag: Söndag 4:e oktober
Avspark: 13:30
Arena: Swedbank Park
Domare: Kalle Jansson, Örebro
Senaste möte: Sollentuna FF - Syrianska IF 5-1 (13/6-15)

 

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});