#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Svag inledning fällde Syrianska

 

 

Ett trögstartat Syrianska kom riktigt snett in i hemmamötet med seriekollegan Eskilstuna City - och trots att man repade sig lyckades man inte komma ikapp gästerna. När massvis av chanser brändes efter paus förlorade de rödgula med 1-3 (1-3), då Jonathan Bahar gjorde det enda målet. 

Syrianska hade med anledning av sjukdomar och småskavanker hela åtta spelare på frånvarolistan till söndagskvällens hemmadrabbning med Eskilstuna City - där alltså ett till stora delar ommöblerat lag ställdes på benen. Näst intill hela försvarslinjen var nykomponerad, och inte helt oväntat hade man svårt att få det att stämma i defensiven i matchinledningen.

 

Eskilstuna City rivstartade i ett rasande tempo mot ett tamt Syrianska som inte alls hittade rätt i varken positioner eller i det egna spelet med boll. Defensivt agerade man riktigt virrigt och det bjöds på bolltapp i mängder på egen planhalva. City gjorde både 0-1 och 0-2 inom loppet av bara ett par minuter - där först Bachir Katourgi akrobatiskt spräckte nollan med en konstspark innan den notoriske målskytten Emil Fritzell nätade från nära håll. 

 

Vid det här laget var det inget som talade för att Syrianska skulle ha något att hämta i den här matchen. De rödgula blev, i ärlighetens namn, utspelade av ett piggt och aggressivt City som öste på i sin offensiv. När gästernas algeriske U21-landslagsman Abdelkarim Mammar Chaouche skickade in 0-3 med ett välplacerat avslut var det nattsvart i hemmalägret - men någonstans här reste man sig och visade en karaktär som helt klart saknades under matchinledningen. Josef Akpinar var nära att trycka dit reduceringen efter ett inlägg från Lucas Özgün. men det blev istället Jonathan Bahar som satte dit 1-3 efter att de rödgula vunnit bollen högt upp i banan. Syrianska var därefter centimeter från ett 2-3-mål när Lucas Özgün dundrade bollen i ribban, men tvåmålsunderläget stod sig in till pausvilan.

 

I den andra halvleken var det Syrianska för hela slanten. Det var helt och hållet omvända roller jämfört med hur det såg ut under matchens första halva, där det nu var de rödgula som dominerade och tryckte på framåt. Visserligen ska det nämnas att City hade passat på att göra ett par byten, men samtidigt hade hemmalaget betydligt mer spring i benen och ett vårdat passningsspel som man inte såg röken av under matchens första 30 minuter.  

 

Syrianska lyckades förvalta sitt spelövertag till målchanser flera gånger om, där både Josef Akpinar och inbytte Buba Fadika blev helt soprena vid var sitt tillfälle utan att näta. Jonathan Bahar träffade ribban och Lucas Özgün hade två vassa skott från distans som bortakeepern klarade med nöd och näppe. De rödgula vann avsluten med klara 11-1 (7-0 i avslut på mål) efter paus, men ineffektiviteten hindrade hemmalaget från att komma ikapp City. Just oförmågan att ta tillvara på sina målchanser, i självklar kombination med den riktigt svaga matchinledningen, blev Syrianskas fall denna söndagskväll. Gästerna säkrade sin seger efter en mållös andra halvlek, där de rödgula ändå kom undan med hedern i behåll efter en stark uppryckning.

 

De slutsatser man kan dra efter det här försäsongsmötet är att Syrianska inte på långa vägar räcker till när man går på halvfart som man gjorde till en början, samtidigt som man är väldigt sårbara när truppen dras med skador och sjukdomar. Man kan också konstatera att det finns en hel del kvalitet i laget som måste nyttjas mer konsekvent under matcherna, där insatserna som helhet behöver bli betydligt jämnare. En stark andra halvlek kan man ändå plocka med sig - en halvlek som helt klart för med sig en dos optimism inför kommande genrep och seriestart.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - ESKILSTUNA CITY FK                                    1-3 (1-3)

Mål:

 

 

 

0-1 (8) Bachir Katourgi

0-2 (12) Emil Fritzell

0-3 (36) Abdelkarim Mammar Chaouche

1-3 (43) Jonathan Bahar

Avslut: 14-9 (3-8)
Avslut på mål: 9-6 (2-6)
Hörnor: 5-12 (1-10)
Offside: 1-1 (1-1)

Gula kort:

 

 

Rasmus Rönnholm, Syrianska (14)

Lorenzo Carratu, Syrianska (23)

Markus Wahlström, City (41)

Röda kort: -
Publik: 75
Domare: Omar Majid, Västerås

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Felix Karlsson - Behnam Olfat (76 Simon Grassi), Rasmus Rönnholm, Alex Bandick - Lucas Özgün, Ayoub Abassi (71 Osam Abassi), Almir Zeqiri (46 Daniel Johansson), Lukman Murad (63 Bubakarry Fadika), Lorenzo Carratu - Josef Akpinar, Jonathan Bahar

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});