#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tufft bortamöte med GUSK

 

 

Efter två raka segrar väntar svårspelade fjolårstvåan Gamla Upsala på bortaplan under lördagen - ett GUSK som fortfarande står utan trepoängare. Syrianska dras med en del skadebekymmer och kan tvingas möblera om i sitt lag när man reser öve samma länsgräns för tredje bortamatchen i följd.

Vann mot Avesta utan att imponera

Syrianska verkar ha hittat formen då 1-0 borta mot Strömsberg följdes upp med en 3-1-vinst mot Avesta på hemmaplan förra helgen. Mötet med dalalaget nådde inga högre höjder men de rödgula tog ändå en ganska komfortabel trepoängare, trots att spelet inte riktigt stämde. Tre vackra mål var de främsta ljusglimtarna där Dennis Persson's vänsterkanon i det bortre krysset får ses som matchens höjdpunkt.

 

Med sju inspelade poäng efter fyra omgångar har man skrapat ihop en bättre poängskörd än vid samma tidpunkt ifjol - och med lite flyt kunde ytterligare någon poäng ha räknats in för de rödgula. Än är det för tidigt att dra några slutsatser av serietabellen - även om Syrianskas lokalkonkurrenter Skiljebo säkerligen tittat lite extra de senaste dagarna - men resultaten tyder på att Division 2 Norra Svealand kan bli ett riktigt getingbo den här säsongen. Många lag är med och slåss om platserna på den övre tabellhalvan och många täta matcher är att vänta under året.

 

För Syrianskas del står ett svårspelat bortamöte med fjolårstvåan Gamla Upsala på programmet under lördagseftermiddagen. De rödgula dras med en del skadebekymmer där spelare som David Hasler, Kevin Sharro, Rodi Mahmoud och Nathan Hands inte finns tillgängliga när laget reser över länsgränsen i helgen. Sedan tidigare är ju även den långtidsskadade trion Temesgen Berhane, Mikael Zaytoun och Jonas Kouao utanför matchtrupperna. Huvudtränare Kalle Granath tvingas möblera om i sitt lag som under veckan tränat på naturgräs för att vara väl förberedda inför lördagsmatchen på Gamlis IP i Uppsala - en arena Syrianska hittills inte lyckats vinna på.

 

Fjolårstvåan har fått en tuff inledning

Det är alltså Gamla Upsala SK som står för motståndet denna helg, och det på bortaplan. GUSK var länge med och slogs om seriesegern ifjol men fick se ett Akropolis vara starkare när man själva slutade på en meriterande andraplats. Som så många andra lag som tar en andraplats i en serie har man haft svårt att behålla sina tongivande spelare året efter. Tappet av den notoriske målskytten Mikael Mellberg - 14 mål ifjol och som lämnat för just Akropolis - har satt sina spår när man inte riktigt lyckats hota sina motståndare i offensiven på samma sätt som förra säsongen. Efter fyra omgångar står man fortfarande utan seger och med sina två inspelade poäng - hemmakryss mot både BKV Norrtälje (2-2) och Arameisk-Syrianska (1-1) - har man fått en tuff start av seriespelet.

 

59-årige Stefan Nilsson har tagit över i rollen som huvudtränare efter Zaine Söderlund och har alltså inte fått den inledning man önskat i årets upplaga av Division 2 Norra Svealand. Efter två oavgjorda matcher på hemmaplan och två uddamålsförluster - 1-2 mot Sandviken och 0-1 mot Skiljebo - på bortaplan jagar man alltså fortfarande sin första trepoängare och man skulle säkerligen vilja ta den när Syrianska gästar under lördagseftermiddagen. Faktum är att man var väldigt nära att få med sig en seger från Hamre IP i tisdags där man hade de hetaste målchanserna i den andra halvleken, bland annat ett skott i ribban, men istället var det Skiljebo som avgjorde i en spelvändning i slutminuterna.

 

GUSK är ett erkänt svårspelat lag där ett hårt arbetande kollektiv utmärker sig mer än de individuella prestationerna. Nyckelspelare i årets GUSK är duktige målvakten, och lagkaptenen, Alexander Garcia som i flera säsonger var en av seriens bästa på sin position.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Gamla Upsala SK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 9:e maj
Avspark: 16:00
Arena: Gamlis IP, Uppsala
Domare: Adis Cosic, Eskilstuna
Senaste möte: Gamla Upsala SK - Syrianska IF 1-0 (30/8-14)

 

 

 

 

With two wins in a row Syrianska traveling east this weekend for a tough away game againt last year's second placed team Gamla Upsala SK. GUSK has got a tricky start of the season and they've still not managed to win in the league. Syrianska has problems with some injuries and need to rearrange the team this weekend.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});