#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Formsvackan djupare efter storförlust

 

 

Syrianska åkte sin tredje raka förlust efter 2-6 (0-3) hemma mot tabelltvåan Karlberg under söndagskvällen. De rödgula hängde inte med när gästerna kom i den ena anfallsvågen efter den andra - och bortasegern var i högsta grad odiskutabel. Sasa Plavsic tröstmålade två gånger om för hemmalaget.

Med massor av frågetecken och avbräck inför söndagens hemmamöte med Karlberg kan man inte påstå att uppladdningen varit optimal. Syrianska kom ändå till spel med ett, på pappret, slagkraftigt lag med förhoppningar om att kunna sätta käppar i hjulet på tabelltvåans avancemangsjakt. Med facit i hand så hamnade den egna insatsen i skymundan av ett för dagen alldeles för bra Karlberg som imponerade på Parken.

 

Karlberg hade rejäl press på sig i och med att FC Gute precis innan matchstart övertagit kvalplatsen efter sin 2-1-seger mot BKV Norrtälje - men huvudstadslaget verkade inte minsta bekymrade av det faktum att en trepoängare krävdes mot erkänt hemmastarka Syrianska för att åter klättra upp på en topp-två-placering. Gästerna fullkomligen rivstartade matchen och ställde omgående till med oreda för hemmaförsvaret som fick svettas rejält för att hänga med i svängarna. Det dröjde inte länge innan den notoriske målskytten Mathias Karelius rann igenom och satte bortalaget i förarsätet med sitt 0-1-mål i den sjunde minuten.

 

Syrianska jobbade sig in i matchen på ett bra sätt och spelmässigt var det jämnt mellan de båda straffområdena - men i boxarna var Karlberg betydligt giftigare. KB skapade något vettigt ur mer eller mindre varje anfall, samtidigt som Syrianska kändes uddlöst på planens sista tredjedel och vimsigt framför det egna målet. Tabelltvåan tilldömdes en straffspark i den 19:e minuten - en odiskutabel sådan - men vikarierande hemmakeepern Patrik Öhman räddade vasst nere vid stolproten. Därefter hade Karlberg en rad av vassa lägen som man inte lyckades förvalta - och även om Syrianska hängde med spelmässigt så dominerade Karlberg fullständigt sett till antalet målchanser.

 

De rödgula kom inte närmare än någon halvchans framåt, samtidigt som Karlberg borde ha haft en större ledning än vad man hade när halvleken led mot sitt slut. Ett 0-1-underläge in i paus hade nog ändå känts överkomligt för Syrianskas del, men under två blixtrande minuter tripplade Karlberg sin ledning och satte de rödgula i en jobbig sits. Duktige Sunday Abohwo satte 0-2 med ett välplacerat avslut, och Modou Gassama vinklade in 0-3 efter ett inspel från höger - och hemmalaget hade helt plötsligt ett tremålsunderläge att hantera till den andra halvleken.

 

Huvudtränare Kalle Granath agerade i pausvilan och gjorde ett dubbelbyte med förhoppning om en positiv effekt, och Syrianska kom faktiskt ut och stod för ett helhjärtat försök att komma tillbaka på banan. Dennis Olsson snodde åt sig bollen och serverade Sasa Plavsic ett friläge som bommades, men kort därefter var det ändå reducerat. Plavsic revs ned i boxen och fick en straffspark med sig, som han själv förvaltade väl till 1-3 i den 52:a minuten.

 

Syrianska var vid det här laget på gång och det fanns ett visst hopp om att ändå kanske kunna få med sig ett kryss trots allt. Hoppet släcktes tämligen omgående och det gjordes på egen hand. Karlberg fick hjälp på traven av hemmaförsvaret som bjöd på ett snöpligt självmål till 1-4 bara minuten efter reduceringen - och det var nog spiken i kistan.

 

Även om Syrianska inte på något sätt vek ned sig, så kunde man inte få till en ny reducering för att ge liv i matchen. Visserligen slog Karlberg av något på tempot, men de rödgula hade perioder med ett rejält bollinnehav utan att på något sätt rada upp chanser framåt. Ett par lägen fick man ändå till utan resultat, och istället kunde gästerna putsa till sin ledning med ytterligare två mål. Modou Gassama rullade in 1-5 i ett friläge efter en misstänkt offsidelöpning, och samma Gassama skickade dit 1-6 i den 90:e minuten efter en ny spelvändning. Sasa Plavsic tröstmålade med sitt andra mål för kvällen när han på stopptid fastställde slutresultatet till 2-6 - en match där siffrorna var föga smickrande för hemmalagets del.

 

För att på ett enkelt sätt summera drabbningen; Karlberg var numret större än Syrianska denna kväll och vann odiskutabelt. Huvudstadslaget spelar den överlägset bästa fotbollen i den här serien och fick verkligen betalt för det på Parken. Även om de rödgula stundtals stod upp bra i spelet ute på banan, så var det en brutal klasskillnad i de båda straffområdena där Karlberg kom till målchanser med avslut i mer eller mindre varje anfall samtidigt som man städade av Syrianskas försök till offensiva aktioner. Ett välspelande KB imponerade rejält och tabellettan Sollentuna bör verkligen titta sig över axeln i kampen om seriesegern där KB är en utmanare värd namnet.

 

Syrianskas formsvacka blev visserligen djupare i och med tredje raka förlusten, men även om man läckte defensivt i denna drabbning så var insatsen och det egna spelet ett fall framåt jämfört med derbyförlusterna mot Franke och Skiljebo. Sex omgångar återstår och det gäller att få igång poängproduktionen och skramla ihop de pinnar som krävs för att fixa en topp-fem-placering, som helt klart kommer att ses som ett godkänt utfall av årets säsong.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - KARLBERGS BK                                             2-6 (0-3)

Mål:

 

 

 

 

 

 

 

0-1 (7) Mathias Karelius

0-2 (42) Sunday Abohwo

0-3 (43) Modou Gassama

1-3 (52) Sasa Plavsic, straffspark

1-4 (53) självmål

1-5 (75) Modou Gassama

1-6 (90) Modou Gassama

2-6 (90+2) Sasa Plavsic

Avslut: 10-20 (2-11)
Avslut på mål: 5-13 (0-7)
Hörnor: 1-7 (1-5)
Offside: 3-1 (2-0)
Gula kort: Igor Paldan, Syrianska (19, 90+3)
Röda kort: Igor Paldan, Syrianska (90+3)
Publik: 274
Domare: Namik Idrizovic, Örebro

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Patrik Öhman - Behnam Olfat, Igor Paldan (Utv. 90+3), Rigest Hysko, Michal Habànek (46 Marcel Kaya) - Daniel Johansson - Dennis Olsson, Rodi Mahmoud (61 Sharam Said) - Jonathan Bahar, Sasa Plavsic, Josef Akpinar (46 Lucas Özgün)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Viktor Tsouplakis, Belmin Alic & Simon Grassi

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});